Over Kreuzeman

Dit is het persoonlijke blog van J.H. Kreuze (Jan Hendrik) ook wel Erik-Jan Kreuze alias E.B.J. Kreuzeman alias EJK. Met deze weblog kan gecommuniceerd worden over diverse onderwerpen waar ook ik mee te maken heb. Ik communiceer mijn waarneming en soms mijn mening.  Dat gaat dus over de Hoogeveense samenleving, de rol van de politiek, over hobbies als het amateurvoetbal, over de ontwikkelingen in mijn vak als (register-) accountant, over de invloed van ICT op bedrijfsleven, op ondernemen en innovaties in het samenwerken tussen mensen.  Als Afierist (lid van het accountantskantoor Afier) gaat het natuurlijk ook over wat ons in het werk en in het samenwerken bezig houdt.

In het verleden had ik de site ‘tussen groene velden en blauwe hemelen’ met een link naar mijn (voetbal-) verleden.  De oude berichten uit deze periode 1989 tot heden zien we nog ergens terugkomen op deze site.  Waar komt het pseudoniem E.B.J. Kreuzeman vandaan? Dat stamt uit het tijdperk 1999/2000. Onder dat pseudoniem schreef ik wekelijks over de toestand op de velden. Voetbalvelden wel te verstaan.  Het is natuurlijk een knipoog naar G.B.J. Hilterman, die in vroeger jaren de toestand in de wereld besprak voor de radio….

Drs. J.H. (Erik-Jan) Kreuze RE RA

Mijn profiel

Breed geïnteresseerd. Vader van de leuke meiden Joëlle, Julianne en Jehudi, stoere zoon Sem en natuurlijk getrouwd met Anita (die veel te verduren heeft met zo’n man). Raadslid in de gemeenteraad van Hoogeveen voor CDA, registeraccountant bij Afier Holding BV te Tynaarlo, supporter van HZVV, docent IT-auditing bij SRA.  Sinds zomer 2013 ben ik lid van de Projectgroep Gemeente Groei van de CGK van Hoogeveen. Een commissie die probeert De Boodschap van Christus op verschillende manieren bij de leden en bijna-leden van de CGK binnen te doen komen. Om hoofd en hart te raken met de Blijdschap van Christus.  Als raadslid heb ik de volgende portefeuilles onder handen gehad:

2014-2018: Bereikbaarheid, Economie, Cultuur (niet recreatie) en financiën (deels)

2018-2022: Economie en financiën (volledig). Aangevuld met grote projecten (zwembad, ijsbaan en stadscentrum. Samen investering van zo’n 40 miljoen).

Nevenfuncties in het verleden

Toch wil ik graag vermelden dat ik van 1996 tot 2002 (inclusief ‘demissionaire’ periode) penningmeester was van v.v. HZVV. Ook heb ik met plezier gewerkt aan het jeugdwerk van de CGK te Hoogeveen. Met als hoogtepunt de lancering van de ’scharnierenmissie’. Vanaf de oprichting in 2004 ben ik tot 2010 penningmeester geweest van Stichting Hospice ‘Het Willem de Boerhuis’.  Over de jaren 2002, 2006 en 2010 actief geweest in het campagneteam van het CDA. Over de jaren 2006 tot 2010 was ik ook even penningmeester van het CDA te Hoogeveen. Ook was ik docent accountancy aan de Hanze Hogeschool (2003-2010), lid van Raad van Commissarissen van Univé (2006-2014), Lid van de raad van toezicht van Alfa College (2006-2014), Voorzitter Stichting Mensen-voor-cijfers-prijs (2005-2012). Bij HZVV was ik bestuurslid van 2009 tot 2014 (vicevoorzitter en commerciële zaken). Daarna ook nog even voorzitter van de Businessclub HZVV Onderneemt en natuurlijk assistent-leider van diverse HZVV teams: F9, F5, E9, E5, E7m, in D’s en C’s en uiteindelijk HZVV B2. Een team met toekomstige toppers van HZVV…. Bij HZVV heb ik sinds 2000 deelgenomen in de commissie ‘herstel historische onjuistheden’ en hebben we vastgesteld dat HZVV een voortzetting was van andere clubs en via de fusie Olympia afd. Voetbal met HVV kwamen wij uit op een inschrijving op 5 december 1929.

Lid van verdienste bij HZVV in 2015 (met voetbalvrienden Stam en van Dorst)Persconferentie HZVV-1 Omroeper a.i.Akte van fusie Olympia met HVVClubheld van amateurvoetbal van Drenthe 2015 

‘Bedenker’ van ‘cockse geluk’

Lidmaatschappen

Waar ben ik beroepshalve of vrijwillig lid van:  Koninklijk NBA te Amsterdam, NOREA te Amsterdam, BC HZVV, BC Drents Museum,  VNO NCW Noord-Nederland (m.n. Platform Ondernemen en Maatschappij), Christelijke Gereformeerde Kerk van Hoogeveen.

Publicaties

In het verleden mocht ik wekelijks schrijven in ‘HZVV Clubnieuws’, inmiddels 6 keer per jaar een digitale nieuwsbrief.  Maar ook in de Accountant en accountancynieuws. In businessmagazines als Netwerk, Entrepreneur en Consigne.  Nu concentreer ik me op ‘www.kreuzeman.nl’….

kreuzeman

Leuk dat je van en over mij wilt lezen….

mailen? ejk@kreuzeman.nl