En dan is het echt definitief: afscheid genomen van de CDA Hoogeveen fractie….zou je vaker moeten doen, afscheid nemen kan heel mooi zijn. Maar wat zal ik ze missen. Aaf, Annette, Femke, Laurens, Haaye, Arnold en Bert!

Afscheid is beetje sterven, maar ik ga mijn fractiegenoten van CDA Hoogeveen toch wel heel erg missen. Ik leefde toe naar het afscheid van de raad op donderdag 7 september. Eerlijk is eerlijk ik wilde nog graag een keer de raad toespreken. En had zo veel tekst dat het zelfs een boekje werd. Veel positieve reacties. Bijzondere momenten. Zoals een prachtig boek van PvdA-fractie of een cadeaubon van een oudere kritische volger van de gemeenteraad. Vaak moeilijke gesprekken meegehad, maar ze was er toch maar. Met een cadeaubon ondanks haar m.i. bescheiden inkomen.  Dat doet je toch wat. Maar die donderdag 7 september deed me helemaal niet in tranen uitbarsten. Het is ook machtig druk en veel aan het hoofd, dus is er zo maar weer een nieuwe dag met nieuwe uitdagingen…maar een week later….

….op vrijdag 15 september ging ik met Anita naar het Erfgoed om afscheid te nemen van de fractie. Dat was het definitieve einde. Cadeaus, toespraken in intiem gezelschap die ik natuurlijk graag voor mezelf wil houden. Mooie boodschappen in de boeken die ik kreeg. Mythisch Drenthe en Een kleine filosofie van de humor.  Afgemeld voor de fractie-appgroep. Het is nu wel erg definitief. Ik hoor d’r echt niet meer bij. Ziel en zaligheid voor zeker 10 jaar aan fractie gegeven. Aan campagnes en besturen nog meer. Dus na bijna 20 jaar voel ik me een beetje als de jonge student die op kamers gaat wonen. Nieuwe tijden breken aan, maar je verlaat toch een beetje de omgeving die je zo dierbaar is. Je ziet de fractiegenoten, waar je toch 4-8 of zelfs meer jaren een beetje familie mee was, niet meer zo veel. Kan ik het wel loslaten? Nu zal het moeten!

Het leven moet met liefde en humor worden genomen: liefde om het te begrijpen en humor om het te verdragen…..mooie tekst. Ook andersom zou het voor mij wel kloppen….of zelfs nodig zijn. ‘Ridere Aude’ schrijft de filosoof Schaftesbury over humor in het bovengenoemde boekje. Humor is een werktuig om te zoeken naar de waarheid. En de liefde maakt het mogelijk om de waarheid te verdragen. Al die zware of sombere politieke dagen kom je niet door als je niet de liefde ervaart.  Over politieke muren heen en natuurlijk in je eigen team….

Nu, de day after denk ik pas: wat ga ik hen missen…. Succes  CDA Hoogeveen!

PS Dank dat jullie zo ‘n verwarring hebben gebracht…blijkt er toch nog iets goeds te zitten, bemoedigend!

 

Uit het oog,

Maar niet verloren

Ik denk aan jullie

Met een lach

Tot ziens