HZVV-4 staat spontaan klaar voor Enschede

Op zaterdag 20 mei 2000 bestaat HZVV 60 jaar. Op de dag zelf doen we niets, een mooie gelegenheid om geld in te zamelen voor Enschede, vuurwerkrampslachtoffers. Zo gezegd, zo gedaan. HZVV-1 zou een oefenwedstrijd spelen tegen team van Afrikaanse voetballers. Helaas HZVV-1 heeft het te druk, op Richard Tempelman na, zullen zij worden vervangen door HZVV-4 spelers, aangevuld met spelers van A1. L´Afrique is overigens meer dan compleet! Hierbij de oproep:

Het wordt uiteindelijk groot feest, mede door dat Juweliershuis Loman e.a. spontaan gesponsord heeft. Het eerste doelpunt leverde f. 100,- op door sponsoring van Snackbar Harry Frank. Collecte in het asielzoekerscentrum leverde f. 2134,- op. In totaal brengt HZVV ruim f. 4.000 naar Sparta Enschede en SVV´91. Twee zwaar getroffen clubs (zie ook onze rubriek ´aangrijpend´).

 

Zaterdag 9 april 2000; Kraamschudden van D. Sharon Timmerman

Aan Sharon Timmerman

Is een meisje dat over 15 jaar als geen ander keepen kan, nu nog een wolk van roze geluk. Dan een brok, een keeper uit een stuk, blozende wangen, kriebelklein kuif-fie. Spreken wij deze worden ter gelegenheid van jouw eerste fuif-fieb Veel uren keeperstraining heeft vaders geïnvesteerd, onnoemelijke valtechnieken aangeleerd, een doel in de tuin gesjouwd, de schappenfokkerij natuurlijk afgebouwd, de oud-keeper moedigt de jong keepster aan, nog even en ze kunnen samen naar haar eerste interland kijken gaan, moeder Peet en Vader Cor zitten te gloeien, de damesinterland kan hun eigen maar weinig boeien, de keepster van HZVV Dames-1, daar gaat al hun aandacht heen, wij schrijven het jaar 2018, als wij Sharon Timmerman in het Nederlands Dames elftal zien, jaren heeft vaders aan tips en begeleiding gestoken, toen uiteindelijk deze Sharon-bloem is ontloken, wie had dat op 9 april 2000 nu gedacht, wie had dat in haar genen verwacht? Een vader onverzettelijke teamspeler, soms leider, commandeur en opdrachtenuitdeler, vele jaren onafgebroken onder de lat, man heur Pappa dat is toch wat, vandaag nog een penalty er uit geranseld, bijna hadden zijn medespelers de winst nog weer verkanseld, nog na 11 jaren fanatiek, en sinds jouw geboorte is dat nog niet minder, wacht maar tot straks jouw mama weer moet werken, dan zal pappa de zaterdagdaagse drukte wel merken, hij komt dan vast wel eens te laat, gelukkig is de trainer rechtvaardig en is hij dus op zichzelf kwaad, hopelijk Sharon mag je een voorbeeld nemen aan jouw paps en mams, en suc6 met de voetbalcarriere

Hierbij als vast een klein aandenken van EBJ