Natuurlijk is het mooi dat HZVV-1 met 2-0 won. Natuurlijk is het leuk dat HZVV ‘herbstmeister’ dreigt te worden. Maar een blij momentje was de onthulling van de maquette boven de entree van ‘clubhuis HZVV’.

Mevrouw Gé Masselink (ook in nagedachtenis van erelid Henk) als oudste HZVV-lid en supporter (iedere thuiswedstrijd op de scootmobiel naar HZVV…zelfs als je 90 jaar bent, ik teken er voor). En het jongste voetballende lid: Gianni Viera (wat een beroemde naam). Samen hebben ze de maquette onthuld. Daarop staat het logo van HZVV met de nieuwe oprichtingsdatum: 5 december 1929. Een datum inmiddels 85 jaar en één dag geleden. Ik moest even denken aan Gianni Viera. Hij is nu zo’n 5 jaar en zal dus als HZVV 100 jaar klaar zijn voor HZVV-1. Hij is dan 20 jaar en kan met plezier spelen in het eerste team van HZVV.

Samen met Reinier de Boer en Jan Klein mocht ik op de foto.  Met name Reinier heeft veel gedaan aan de periode 1940-2000. Na 2000 heeft Jan Klein veel tijd gestopt in het doorsnuffelen van verschillende archieven van de historische kring, het Huygens Instituut en andere. Fiches van een Hoogeveensche Courant uit 1908 tot 1936. We konden de link bewijzen tussen HZVV en Olympia en natuurlijk het rapport van de commissie van 3 uit 1933. En dan in 2014 konden we weer een commissie van drie vormen. Zouden HZVV-ers over zo’n 80 jaar onze presentatie van 11 november 2014 d’r nog eens bij pakken?? Of zelfs mijn dossier ‘oprichtingsdatum’ d’r nog eens bij pakken???

Op zaterdag 6 december heb ik echt (kort) genoten van het moment dat ik met deze illustere HZVV-ers op de foto mocht. Toch een taartje genomen! Nog 15 jaar. Reinier is dan zo’n 66. Jan Klein al 81. Ik ben dan maar liefst 62 jaar. Goh, dat is wat! wat een oude knarren zullen we dan zijn. Hopelijk mogen wij dit allemaal mee maken. HZVV op naar de 100.Dé Koninklijke HZVV…eerst maar eens sparen voor de 90-jarige!

gebakje