Het seizoen 2023/2024 in de 1e klasse J (Noord) zit er voor mij op. Vorig seizoen kon ik wel (ondanks conditionele problemen) ‘uitspelen’.  Nu moet ik voortijdig stoppen en ga traject van ‘groot onderhoud in’. Ook dit jaar is mijn laatste wedstrijd een domper. Verlies van 1-5 thuis tegen stevig SVBO. Supporter (en HZVV-TV-er) zijn gaat niet altijd van een leien dakkie…maar het kan nog…er is altijd een volgende wedstrijd….

Selectie HZVV TV

Dit seizoen begon met horten en stoten. De opstelling van de cameraploeg was stabiel, maar de verslaggevers hadden de nodige moeiten. Jac werd geholpen, viel poosje uit en ik had ook nogal veel verstoringen. Vaste invaller Reinier de Boer (die van HZVV dus) en zelfs cameraman Jaap de Jonge moesten invallen.  Dit jaar ook geen bezoekjes aan Amsterdam of interviews met toptrainers op ‘adviseurs’ als Wesley Snijder. Maar uit naar WVV, GRC, WKE en het altijd sfeervolle PKC.  Zelfs naar clubs zonder tribune of enige vorm van verhoging of beschutting. Daarom werd HZVV TV via Be van A. uitgebreid met eigen technisch team. Uit bij Velocitas werd een in Groningse stadspark een complete steiger opgebouwd, afgezet met rood-wit lint en aangevuld met verslaggevers-statafel. Als onder toeziend oog van Jannie!

Wel behoorlijk koud…

Seizoen 2023/2024 en verder…?

Het seizoen 2023/2024 zit er voor HZVV en HZVV-TV nog niet op. Nog steeds hebben we (hoewel het soms er een beetje op lijkt dat men helemaal geen kampioen wil worden) het in eigen hand. Nog 3 wedstrijden te gaan. HZVV-1 zal het spannend blijven maken.  Zelf denk ik dat je zelfs met 2 keer gelijkspelen en 1 keer winnen nog kampioen kan worden. Want ook WVV en ON willen eigenlijk liever geen kampioen worden. De uitslagen geven dat duidelijk aan. ON stond lang op kop en heeft de laatste wedstrijd vrijwel geen punt meer gepakt (drie keer verloren). Dan komt uitdager WVV opzetten. Maar ook zij laten van de laatste 5 wedstrijden toch ook 6 punten liggen door 3 keer gelijk te spelen. Nee, het leek dat de rode loper voor HZVV werd uitgelegd. Na de winterstop niet meer verloren. Wel lelijke punten gemorst tegen ON en WVV. Daarmee werd in dit jaar tegen deze topploegen maar 2 punten gepakt. Ook tegen de toppers van de andere klasse Noord (bijvoorbeeld Flevo Boys in de beker) kwam HZVV-1 er niet aan te pas. Hebben we dan veel te zoeken in de 4de divisie? Echter zoals geen wedstrijd gelijk is, is ook geen seizoen gelijk, dus laten we vooral kampioen worden.  En hopen op een prachtige 4de divisie met mooie ploegen uit de regio. Niet geheel willekeurig noem ik WHC, Olde Veste, Staphorst en bijvoorbeeld v.v. Hoogeveen….wij gunnen onze blauwwitte buren natuurlijk klassenbehoud, maar denk wel dat iedereen uitziet naar 2 competitiewedstrijden als dat behoud niet gaat lukken…. Zowel aan Rood-Witte als aan Blauw-witte-zijde.  Dus ook voor de blauw-witte-supporters moet HZVV eigenlijk wel kampioen worden. Hebben we allemaal iets om naar uit te zien…..

Bekerderby in 2019 zorgde voor bijna 2.000 supporters

Als we winnen van SVBO worden we kampioen

Vol zelfvertrouwen betrad ik op zaterdag 4 mei 2024 het complex van HZVV (door taxi Anita afgezet). Via BC-ruimte naar de commentaarpositie. Omdat het mijn laatste wedstrijd was en de conditie matig is, ging het in samenwerking met Jac Boon. Ik zei nog ‘als we van SVBO winnen worden we kampioen’.  Kunnen we zelfs bij DZOH nog verliezen werd door iemand daaraan toegevoegd….

Goede moed bij de aftrap, zittend werk en ontspanning…

En als je dan na 2 minuten op 1-0 komt te staan dan gaan we d’r echt even goed voor zitten. Maar hoe onvoorstelbaar. Eerst speelt HZVV zichzelf uit de wedstrijd. Bij de 1-1 werd vooral de strijd met scheidsrechter Nick Albers gezocht en bij de 1-2 was heel HZVV bezig met dezelfde Albers die niet voor overtreding op Jens v.R. wilde fluiten. In tussen vergat men te verdedigen en toen HZVV dat nog een keer vergat na minuut of 10 in de tweede helft was het al 1-3 en was de macht van ‘kampioen’ gebroken. HZVV zakt weg in het moeras dat SVBO vakkundig had aangelegd. Deiman en Egberts heersten op het middenveld door veel inzet en fysieke kracht. En deze mannen werden dan ook nog beloond met een goaltje….

SVBO parkeerde de geel-zwart-bus en bestreed daarmee HZVV met de beste wapens. Inzet, verdedigende blok (Hidding, Berends, Wolbers was beton centraal in de verdediging) en slimme counters. Flinke portie balverlies aan HZVV-zijde d’r bij en daarmee was de 1-5 op geen enkel punt discutabel. De ‘kampioen’ had terecht verloren van een stevige, gegroepeerde en slimme ploeg. Quinten Brands hoefde niets te laten zien en Dylan Wessels werd niet eens gemist….als het HZVV wel lukt dat kunnen ze van deze wedstrijd wel heel veel leren voor volgend seizoen….goed gegroepeerd of compact voetbal is voor iedere tegenstander een grote uitdaging….

Vakkundig de geel-zwarte bus geparkeerd

Geen WHC-tje….dit keer

Gelukkig is er altijd weer een volgende wedstrijd…want een verloren wedstrijd kun je niet meer winnen….

Groot onderhoud en geen kampioenswedstrijd

Het eerste bewuste kampioenschap wat ik mee mocht maken (de foto hangt op mijn kantoortje thuis) is die in juni 1986 bij Drachtster Boys met trainer Jan Lijzen en vele illustere HZVV-namen. En dan gaat het door:

 • 1990-1991 Derde klasse met Bert Bosman en veel clubjongens
 • 1991-1992 Tweede klasse en dooorrr…
 • 1995-1996 weer tweede klasse, met vuurwerk en No. 11 Ruinemans…
 • 2000-2001 kampioen bij SJS op 5 mei, met 4 bussen en natuurlijk de legendarische HZVVV-sjaals (door mij besteld keurig afgehandeld door Combi Sport);
 • 2011-2012 kampioen 1e klasse en promotie! U weet nog wel HZVV stond ergens 10 punten voor en werd krap aan kampioen….

 • 2014-2015 kampioen met ‘we are back’ shirts en petjes…heb ik nog… met Dick Masselink die het ‘bord’ uitreikt…

 • 2016-2017 weer kampioen….wordt gewoonte, dit keer uit bij Drentina na een draak van wedstrijd…nog maar 3 over bij HZVV-1: Wilfred Poeste, Jantinus Mulder en op het veld Jan Hup!

 • 2018-2019 kampioen bij uitwedstrijd bij Broekster Boys op 9 mei. Drukke dag, met mijn vader bloemen uitgereikt. ’s Avonds naar Opwekking Hoogeveen (ook mede-) georganiseerd….super mooie dag!

 • En dan 2023-2024….zal wel goed komen…. Eerst maar eens groot onderhoud….

Oproep aan alle HZVV-ers

Het is wel beetje dubbel. De risico’s voor hartproblemen en dan de slagaderziekte (sluipmoordenaar en oorzaak van 1 op de 3 overlijdens in Nederland) zoals ik heb zijn erg gevaarlijk en ook bij HZVV zie ik veel risicofactoren. In volgorde van belangrijkheid zijn dat:

 1. Leeftijd (doe je niks aan, maar ga op tijd met andere punten aan de slag)
  2. Roken (gewoon stoppen!)
  3. LDL-cholesterol (te veel, houd in de gaten en niet zoals ik op jaarbasis)
  4. Hoge bloeddruk (koop health watch en hou dit gewoon zelf in de gaten)
  5. Overgewicht (weegschaal is niet duur)
  6. Diabetes (pas op en laat bloed checken)
  7. Beweging (te weinig weet je zelf ook wel….)
  8. Erfelijke aanleg (doe je niks aan…)
  9. Geslacht (mannelijk) (idem)
  10. Stress (ontspannen moet, maar sommige zaken geven ook energie…)
  11. Voeding (ongezonde…)
  12. Drugs is duidelijk!
  13. Depressie
  14. Luchtvervuiling
  15. Alcohol (ja, ik moet zeggen er is echt super prima alcoholvrij bier. Fransikaner Weissen is al jaren mijn favoriet….)

Dan kun je toch bij HZVV goede en slechte kanten zien. Op terras de vele rokers (punt 2), de (grote) hoeveelheid alcohol (punt 15) die geserveerd wordt en natuurlijk de snacks (die zeker helpen met punten 3, 5 en 11) van de lijst. Voor vele ouderen en supporters is de slechte score op punt 7 een probleem (beweging). Daarom mogen we ook zo trots zijn op 35+, 45+ en onze 60+-ers. Zo belangrijk. Als je zoals ik verworden bent tot iemand die houd van veel werken en zeker zo’n 10 jaar 2 a 3 vergaderavonden per week had, met mijn erfelijke aanleg voor te hoog LDL en dus vaak ook lange perioden met te weinig beweging….dan weet je zeker de optelsom van risicofactoren zorgt voor zo’n kwestie van groot onderhoud aan het hart….Dus HZVV-ers laten we verder kijken dan genot en hard werken…! Bekijk of jouw hart gezond is: Is jouw hart gezond? Check het hier. | Hartstichting