Zaterdag jongstleden begon ‘mijn’ cluppie HZVV uit Hoogeveen aan het nieuwe seizoen. Op zaterdag 9 augustus 2014 wacht de roemruchte Sportclub Elim uit het gelijknamige dorp.  Dan starten we met de Offerein Bokaal, het officieuze kampioenschap van Hoogeveen. Jammer dat niet alle ploegen uit de regio mee willen doen, maar met Ruinen en Tiendeveen (dé verrassing van het toernooi? Het Costa Rica van Hoogeveen) is er toch een mooi deelnemersveld. Hopelijk kan HZVV namelijk (Rood-Witte) vriend en vijand verrassen, want dat is het wel met HZVV-1. Het is een team vol van verrassingen…er zijn vele jonge spelers zijn in dit team opgenomen:

Neem Jordi Beeksma; afkomstig van Hodo en gebrand op een revanche in de hoofdklasse (dat duurt dus nog minimaal 1 seizoen)….hij gaat er echt voor en is bij Hodo zeker gehard! Of Marlon Lugtenberg; van vv de Weide, een talent, maar dat moet je zeker niet eeuwig blijven. Hij zal bijvoorbeeld FC Groningen willen laten zien dat hij er staat en met HZVV naar de ‘top van het amateurvoetbal’ zal willen gaan. Zeer gemotiveerd dus! Wat dacht je van Vincent Coulier, nu al de Manfred Kaltz van HZVV (bananenflanken zijn ook zijn specialiteit, zie a tribute to Manfred Kaltz op youtube, wat een prachtige voorzetten op Horst Hrubesch!). Vervolgens de in Hollandscheveld woonachtige Stefan Kikkert, die de overstap van de A-junioren van FC Emmen naar HZVV maakte.  Kikkert, die het komende schooljaar een opleiding tot filiaalmanager gaat volgen aan het Alfa College (mooie school!) in Hoogeveen, is zijn voetballoopbaan begonnen bij HH ’97, waarna hij bij FC Emmen in de C-, B- en A-junioren speelde. Inmiddels heeft hij een aantal trainingen bij HZVV afgewerkt en heeft daar een leuk team en een gedreven trainer ontmoet, hetgeen hem erg aansprak. Kikkert, die op alle posities in de aanval uit de voeten kan, ziet HZVV als een sportieve stap voorwaarts….we zullen het zien! Ook een verrassing, behalve voor Fanni de Jonge…!

foto 2

Wat ook een verrassing is: assistent Ben Batterink! Hier op de foto staat hij rechts te observeren! Ben gaat met Karlo het verschil maken, gouden team! De spelers kunnen hun borst wel nat maken want Ben zal ze ook achter de broek zitten. We hebben het gezien aan team van Gaal, je moet wat over hebben voor het laatste kwartier. We weten het nog van Jan Piet Bosma: conditie en hard werken is het fundament, daarna komt het balletje lekker rond laten gaan. Zaterdag deed men overigens wel veel met de bal….toch zien de HZVV supporters uit naar de aanpak van deze trainers! En natuurlijk ‘het systeem’: HZVV is geen club voor 1-5-3-2 opstellingen…Hoewel het zou prima kunnen! Achterin Hidde. Dan centraal Breuk, Korf en Kleine. Op de opkomende backposities Coulier en Neumann? Middenin Pim, Marlon of Jordi en Akker (onze Nigel de Jong?)….en dan hebben we Ingmar, Julian, Stefan, Lorenzo, Reza, Anouar, Jordi of Marlon nog voor in de spits….8 spelers voor 2 plaatsten, dat is nog eens een keus!

De spelers die vanuit HZVV-2 (of HZVV A1) bij HZVV-1 mee doen om de eerste 11 of 16 plaatsen zullen dit seizoen het verschil maken. Zij zullen het succes bepalen. Guus Hiddink zei het al ‘je wordt met 16 spelers kampioen’! Jonge spelers als Julian Mol, hij maakt een zeer krachtige indruk, wat een sixpack! De jonge keeper Ronald Hadders (zaterdag nog afwezig), de dynamische verdediger Nick Neumann (gaat hij de rechtsback plek pakken?), de lange en krachtige spits Ingmar Ramaker (Harry we zien je graag weer bij de sponsorgroep..), pakt hij de lege plek van Hartman en wordt het aanspeelpunt voorin? De slimme buitenspeler als Anuoar Elmasoudi of de jonge verdediger uit A1:  Stefan Corba. Allemaal grote beloften. Hard werken, goed trainen, gezond leven en dan zullen we nog wat beleven!

Hoewel hij niet zo jong meer is, zijn we ook heel benieuwd hoe de intelligente aanvaller Willem Jan van Dijken het zal doen.  Hij werd toch in de media voorgesteld als ‘jong’ talent! Hij doet ons denken aan de Southampton-ster Matthew Paul Le Tissier!  Maar als u wilt kunnen we hem ook vergelijken met Kroos van Bayern, nu Real. Een aanvallende middenvelder met oog voor de goal en vooral de steekpass! Zouden de nummer 10 spelers Beeksma, Lugtenberg en zelfs Pim de Jonge zich al zorgen maken over de posities achter de spits?

Willem Jan van Dijken is waar wij het van verwachten. Waarom het vergelijk met Matt Le Tissier? Lees maar eens over Matthew Le Tissier: (Saint Peter Port14 oktober 1968) is een voormalig Engels profvoetballer die zijn gehele carrière voor Southampton speelde. In de 16 seizoenen die hij bij “The Saints” onder contract stond, groeide hij uit tot een clubicoon die in totaal 540 wedstrijden afwerkte en daarin 209 doelpunten scoorde. Hij stond vooral bekend vanwege zijn briljante balgevoel en begenadigde schottechniek, vandaar dat hij ook de bijnaam “Le God” kreeg. Ondanks aanbiedingen van verschillende topclubs, is Le Tissier zijn club Southampton altijd trouw gebleven wat de populariteit onder fans alleen maar vergrootte. Voor Le Tissier kijk maar eens op: www.youtube.com en zoek de greatest goals van Matt Le Tissier, smullen!. En  goals die vrijwel allemaal van buiten de 16 gemaakt zijn. En dan ook nog met een bijzondere rust….net of hij geen haast heeft en al weet dat de bal er in zal gaan…!

Dus scoren, passen en zijn club altijd trouw gebleken! We zien echt met belangstelling uit naar het nieuwe seizoen. HZVV gaat verrassen daar ben ik van overtuigt. En als Willem Jan het niet haalt, kijk dan niet vreemd op dat ik even op veld 2 sta te kijken, want …..

wj van dijken

 

 

 

 

als Willem Jan scoort of iemand vrij voor de goal zet

dan is het als hij het net niet red

niets is minder waar

in zijn acties schuilt altijd gevaar

een bekeken schot in de hoek

hij speelt geen verdediger zoek

dat heeft hij niet nodig

te veel lopen is overbodig

het spelletje zien

daar begint het mee

lopen doen we bij HAC en dit is ons aller HZVV

op veld 1 of 2

wij genieten mee!

Kom op WJ neem een voorbeeld aan Matt Le Tissier:

209 goals je moet nu wel beginnen!

talenten