‘Mijn’ uitslag van TK21. Bedankt stemmers uit Drenthe! Mooi #60 > 60. 

De uitslag van Hoogeveen is bekend. Als #60 van de CDA lijst mag ik me verheugen op 58 stemmen uit Hoogeveen. Inmiddels kunnen we op de site van de meeste gemeenten in Drenthe model N11 uitslag per persoon vinden. Inmiddels is van Noordenveld, Tynaarlo, Meppel (geboorteplaats) bekend dat ik daar 0 stemmen mocht ontvangen. Verder kreeg ik 1 stem uit Assen, 1 uit Aa en Hunze, 2 uit Emmen, 1 uit Westerveld. In de andere plaatsen is de uitslag nog niet bekend. Dus ik kom op zo’n ruime 60 stemmen. #60>60 gelukt.

Daarbij past 63 keer BEDANKT voor uw stem. In Hoogeveen lukt me dat niet persoonlijk, maar in de andere plaatsen kan ik Ben, Gert-Jan, Tineke, Marjolein en Richard bijna persoonlijk bedanken… toch mooi …..

Halfleeg

Mijn doelstelling was 100 stemmen. Met 63 ben ik daar net niet aangekomen. Jammer. Nog maar 19.947 stemmen om met voorkeurstemmen naar de TK te vertrekken..net niet gelukt…:-) En zwaar halfleeg is natuurlijk de daling van CDA met 6% in Hoogeveen. VVD de grootste, PVV de tweede. FvD op 8% van de stemmen. Omgerekend naar (1 op 1, mag eigenlijk niet, doe het toch) zetels in de raad: 5 voor PVV en 3 voor FvD. Zou een flinke aardverschuiving zijn. En een moeilijke coalitie dat zeker.

Halfvol

Echter met 63 ben ik na Danny Smit uit Emmen de beste lijstduwer van CDA in Drenthe. Dat is toch weer leuk. En ik heb de doelstelling meer stemmen dan mijn plaats op de lijst gered (#60 > 60). Danny gefeliciteerd. Natuurlijk lig ik ook ver achter op de twee meest opvallende kandidaten uit Hoogeveen. Mark Strolenberg haalde in Hoogeveen alleen al 890 stemmen. Als ik snel door de andere gemeenten kijk krijgt hij zeker > 1.000 stemmen. Inge Oosting haalde in Hoogeveen 538 stemmen. Mooie score, niet genoeg voor de voorkeurstem, maar toch van harte gefeliciteerd.

Het is tijd voor een fris appèl dat wel…!