Van NVL naar LVV. Van Niet Voetballend Lid maar Lid Van Verdiensten. Carrièresprong….Maar ik hanteer graag het motto ‘doe wel en zie niet om’. Kortom in dit stukkie ga ik vooral niet terug kijken, maar vooruit.  Plannen voor HZVV:

Zoals voorzitter Johan treffen weer gaf had ik de neiging om me met veel zaken bij HZVV betrokken te voelen. Naast commerciële zaken, vice-voorzitter (altijd om 22 uur klaar…J) wat op zichzelf al bijna alles van de club raakte was ik contactpersoon voor de intensieve kledingcommissie, de rood-witten en het CRWA. Deed iets met merchandising. Zat in de activiteitencommissie (vooral voor de snert-4-mijl) en initiatiefnemer tot het kampioen van Hoogeveen. Inmiddels de Offerein Bokaal en hard op weg om een mooi ‘Drenthe Cup’ te worden. Natuurlijk had ik met velen behoorlijk wat werk aan ‘het nieuwe Bentinckspark’ in 2009-2011. Bij de oplevering in zomer 2011 zat ik alleen op de tribune op een doorweeksedag. Frans Wobben kwam bij me staan. Ik zeg tegen hem: ‘Frans, kun je d’r al een beetje van genieten’.  Die vraag hield me bezig. Het is zo’n prachtig complex, maar toen was er nog veel te doen. Ik had namelijk de gave van het plan. Ik heb altijd plannen. Eigenlijk is dat ook je sterke punt zei Johan. Gelukkig maak je ook wel eens iets niet af en hebben anderen dan ook wat te doen…. Dat was een mooie zinsnede uit de speech van de (nieuwe) voorzitter van HZVV.

met johan uitreiking lvv

 

 

calm

Waar ik ook niet over hoeft te schrijven is het HZVV-museum, een langgekoesterde wens. Dat gaat Jantinus Mulder c.s. in de oude vergaderzaal realiseren. Een echt sfeervol honk, met fantastische terugblik op 86 jaar HZVV…!

Maar ik heb nog wel de nodige kleine en grote plannen. Over HZVV als voetbalwerk en opleidingsinstituut met een regionale aantrekkingskracht hoef ik het niet te hebben. Wat prachtig dat HZVV dat als speerpunt heeft. Dé kans om hoger op te  komen met jongens (en meiden) om van te houden. Die dicht bij de club en de supporters staan. Waar de ouders, buren en familieleden komen aanmoedigen. Die lid zijn of worden van de HZVV-familie. En de KNVB-certificering is een prachtig plan. Ik ‘lik nu al mijn vingers af bij dergelijk krantenberichten’: HZVV door KNVB gecertificeerd. Met het kader en de kwaliteiten van de technische commissie zien we uit naar ‘HZVV stabiele hoofdklasser met {hoofdzakelijk} eigen spelers’. Ik heb dus wat kleine plannen. Hoewel niet allemaal even ver en grootst uitgewerkt noem ik ze allemaal. Voor sommigen geen verrassing.

Club van 25

Het doel voor de korte termijn op sponsorgebied is de opstart van een harmonieuze ‘club van 25’ een club van sponsoren die als hoofdsponsorgroep aangemerkt kan worden. Eigenlijk hebben we al een dergelijke club, maar de club van 25 wil nog iets verder gaan door voor € 2.500 per seizoen sponsor te worden van HZVV. Met minimaal 25 bedrijven kunnen we dan HZVV een behoorlijke impuls geven. Zelfs een eventueel noodzakelijke injectie op vlak van trainers, training, begeleiding en bepaalde ‘strategische’ spelers mogelijk maken. Let wel van ieder euro zou 25 cent naar de jeugdopleiding moeten zodat we onze doorstroming optimaal houden. De club van 25 is zo vertrouwd met elkaar: ze gunnen elkaar ook opdrachten of prijzen elkaar aan bij hun relaties. Auto nodig, ga even naar Gert. Uitzendwerk? Bel even met David.

Authentiek scorebord veld 1 Oost-zijde

Nu staat troosteloos een scorebord achter de tribune (op een plek waar een prachtig uitgelicht HZVV logo aan de gevel zou moeten hangen!). Dit door E.B.J. Kreuzeman persoonlijk ontworpen scorebord (en ja, ik had toen de ogen een stuk beter…) staat weg te roesten. Inmiddels zouden we met de gemeenteambtenaren daarover een deal kunnen maken. Ik zie dit bord verwerkt worden in het talud aan de oostzijde (voor de kijkers op de overdekte tribune) naast het clubhuis. De plek voor de BC-ruimte waar bij thuiswedstrijden steeds meer HZVV-ers staan. Deze club (ik zou je gekscherend ‘de 12de man’ willen noemen omdat ze op scheids en tegenstander invloed uitoefenen) zou dit bord kunnen adopteren. Dus met een tekst als ‘de 12de man’ wenst HZVV(-1) veel succes! Of met ‘de 12de man’ staat HZVV al 1-0 voor. En dan zetten we de stand bij aanvang van de wedstrijd altijd op 1-0 voor HZVV…! Het scorebord is handbediend dus geeft de mannen van ‘de 12de man’ ook gelijk wat beweging. De daar bevestigde reclameborden kunnen we wel verhangen……

Scorebord E+F

Heel graag zou ik bij het E+F veld een digitaalscorebord hebben. Met een afstandbediening zodat de leider van de thuisspelende ploeg de stand kan bijhouden. Met de andere plannen wordt het E+F dan echt een jeugdstadion. Een prachtig visitekaartje voor HZVV. Wie wil niet op het hoofdveld van de E+F spelen? Daar kom je toch voor naar HZVV!? Voor dergelijk scorebord is bij de gemeente ruimte. Het beeldbeleidsplan laat nu toch iets meer toe!

voetbal-score

Meetingpoint met klok/temperatuurmeter

Op de hoek van E+F-veld en het HZVV-plein zou ik graag een redelijk paal slaan. Daarop een klok met temperatuur. Natuurlijk met de nodige sponsormogelijkheden. Bij voorbeeld met bordjes van de ‘club van 25’. Deze paal is tevens een meetingpoint, eventueel bevestigen we deze aan het clubhuis zodat je vanaf terras én tribune de klok/temperatuur kunt aflezen.. Je kunt gewoon afspreken bij de klok: zoals ‘C5 moet zich om 11.00 uur verzamelen bij de klok’. Iedereen weet dan waar hij/zij moet wezen. De temperatuur heeft ook als voordeel dat je je kunt instellen op heel warm of heel koud weer. Met extra water langs de lijn of extra kleding bij koud weer.

animated_led_klok

Tribune E+F-veld

Wat ook prachtig zou zijn is een (overdekte) tribune in het talud bij het E+F-veld. Met het toenmalige jeugdbestuur is daar in 2011 wel eens naar gekeken. U moet daar niet een  te grote voorstelling van maken, meer een soort fietsenstalling met zitplaatsen. Natuurlijk ook met daarin dugout of zitplaatsen voor de wissels en trainers/begeleiders. Die ING-boarding krijgt een goede plek en eventueel kan ook hiervan de dakrand van boarding worden voorzien.

Pelikaan-tribune

Zitplaatsen bij veld 2 en 3

Op veld 2 en veld 3 missen leuke bankjes. Direct achter de boarding kunnen dan ouders en supporters zittend naar de wedstrijd kijken? U moet dan gewoon denken aan de bankjes die je ook op perron bij de spoorwegen ziet. Deze bankjes kunnen eventueel ook op veld 1 in het talud geplaatst worden op enkele strategische plekken. Bijvoorbeeld in Nord-Ost-Curve of zo….

bank in rood

Verrijdbare banken voor veld 4 en 5

Dit is wel een zeer origineel idee. Op veld 4 en 5 zou je banken kunnen neerzetten die verrijdbaar zijn. Daarmee kunnen we de supporters van de lagere teams ook een goede zitplaats bieden. Deze bank moeten ze wel zelf ophalen en na de wedstrijd weer meenemen. Dit in de vorm van een (zeer) grote kruiwagen. Dus makkelijk verrijdbaar.

kruiwagenbank

Dugouts voor veld 4 en 5

Dit is misschien wel één van meest urgente projecten van HZVV. Terecht schreef een huisarts die bij de wedstrijd van zijn (klein- ?) kinderen keek dat de spelers daar in de natte en koude omgeving erg ongezond aan het uitzweten waren. Dus voor beide velden graag 2 mooie dugouts. Om met Frans van Dorst te spreken: dat moet een mooi project voor de metaal-afdeling van het Alfa College zijn. En de materialen kunnen gesponsord, zeker als er aan de dakrand van de dugout een reclamebord kan: mogelijk gemaakt door….


mor-dugout-wielen2 Overdekt boarding voetbal

Wat zou het mooi zijn om (i.p.v. de jeu-de-boules baan) daareen boarding veld neer te leggen. Samen met v.v. Hoogeveen zouden we een groot jaarllijks boardingtoernooi kunnen organiseren. Als we daar een dak boven spannen, kan er 12 maanden per jaar gevoetbald worden. Misschien ook wat voor bedrijven-boarding-voetbal? Drentse boardingcup voor 12-14 jarige enz. enz.  In het boarding veld ligt gewoon kunstgras…maar door de boarding gaat het supersnel….boarding is zo’n 1,25 hoog dus de bal is voortdurend in het spel….lukt dat niet dan zou een speelpunt daar helemaal niet misstaan. Kunnen ouders als ze bij het E+F-veld staan hun kids rustig laten schommelen, glijen of springen…

Afgrenzing BC-tribune

Bij Harkemase boys hebben we gezien dat als je zorgt voor een goede afgrenzing van een tribune dat er gewoon een biertje of drankje genuttigd mag worden. Ook Sparta Nijkerk of Flevo-Boys hebben dat zo geregeld. Hoe simpel ook, het zorgt voor meer betrokkenheid van sponsoren…!?

HZVV Wembley (even wat verder in de toekomst…)

In december 1996 heb ik bij het toenmalige bestuur het HZVV-Wembley plan gepresenteerd. Het paste in de filosofie: groot denken en gelijk beginnen. In zomer 1996 hadden HZVV-bouwmeester Jan Fidom, Frans Wobben etc net het nieuwe clubgebouw van HZVV opgeleverd. Een prachtig twee verdiepingen tellende gebouw. Met een BC-ruimte met zicht op het hoofdveld. Een tribune voor 600 man en rondom sta-plaatsen en bij-bouwmogelijkheden tot wel 5.000 toeschouwers. Hoe druk was het daarna niet bij HZVV-Glasgow Rangers, HZVV-Ajax, enz. Toen bestuur en andere liefhebbers in december een feestavond hadden om na te genieten van het prachtige clubhuis HZVV kwam een bijdehandte doctoranders met een groot A3-fel met daarop het ‘HZVV Wembley’ plan. Hoewel we nu natuurlijk op een heel ander complex zijn terecht gekomen, is het nog steeds mogelijk om het HZVV-complex uit te breiden met twee Wembley-torens. Links en rechts van de tribune zou op hoogte een tweetal torens gebouwd moeten worden. Waarom is dat nodig? Het geeft het complex een super uitstraling. Je kunt er wat reclame op kwijt, maar dat is niet het voornaamste doel. Vanuit deze torens kun je camera’s plaatsen. Met de ontwikkeling van (5G) techniek is het straks heel gewoon dat je altijd en overal naar de wedstrijd van HZVV kunt kijken (tevens kan de video-scheidsrechter er gebruik van maken). Dus de club met de beste cameraposities heeft een voordeel voor supporters (all-over-the-world) en voor sponsoren. Op deze manier breng je de reclame-uitingen goed in beeld.

wembley

Ach d’r valt nog veel te bedenken… roterende reclameborden? Zitplaatsen op de kantine-tribune? Screens voor de ramen van de kantine tegen warmte, dak boven de kaartverkopers, overkapping van ons terras? Veel om van te dromen. Dat is toch wel het liefste wat we doen. Dromen van plezier, geluk en succes bij ons aller HZVV….

Uw LVV, EJK