Op 2 januari won HZVV op miraculeuze wijze de halve finale in Zwartmeer. Eigenlijk kunnen we nu al spreken van een zeer succesvol toernooi, maar als je zo veel geluk afdwingt dan kan er nog veel meer gebeuren…!

Als ik dit zit te tikken is het buiten code rood. Dat past ons als HZVV-ers prima. Rood is toch onze favoriete kleur.  Het CRWA loopt in rode jasjes en shirts. Het is rood wat de klok slaat. Ik had over zaterdag 2 januari een goed gevoel. Ok, HZVV heeft geen Gerben Rog, Roy Stroeve, Hartman, Kiekenbeld, Bertus Hendriks, maar wel hard werkende jongens en teamgeest. We zien dat de spelers elkaar de bal gunnen en schieten met combineren goed afwisselen. Rondom derde kerstdag moest ik vanwege de liefdes van twee van mijn drie dochters aan het taxiën richting Hollandscheveld. Op een verlaten weggetje bij v.v. Hollandscheveld doemde in de mis een onduidelijk figuur op. Welke maloot gaat nu al weer hardlopen dacht ik. Langzaam zagen wij toch wat HZVV-materiaal en was onze belangstelling helemaal gewekt. Toeterend reden wij Stefan Kikkert voorbij! Al weer bezig met de voorbereiding op PWZ en 2e helft van het seizoen. Dat gaf ons een gevoel van vertrouwen.

kikkert

Natuurlijk was Stefan niet altijd basisspeler, maar hij wekte geen moment de indruk dat hij het op zou geven. Hij knokte voor speelminuten en kreeg deze ook. De verbetenheid is af te lezen van zijn gezicht. En hij wint zelfs sprintduels… Hij gaat in de tweede seizoenshelft nog heel belangrijk worden. Knokkers dat hebben we nodig om in die hoofdklasse te blijven. We zullen het redden, maar moeten knokken tot de laatste minuut van de laatste wedstrijd! ACV en VVOG (revanche!) thuis, zij zijn toch al uitgespeeld en dan de slotwedstrijd Drachtster Boys uit…mogelijk dé degradatiewedstrijd. Daar kunnen we 1-2 winnend van het veld stappen door het knokken van HZVV-1, met Stefan Kikkert die de 1-2 binnentikt! Pasje van Rick Broek, ook al zo’n harde werker die van 3e klasse zo maar naar de hoofdklasse doorstootte. Dus David Eshuis heeft een opvolger….natuurlijk scoorde Stefan tot nog toe niet met van de Henke-kanonskogels, maar dat gaat nog wel komen….als je maar niet forceert, blijf soepel schieten, zelfs met de binnenkant voet kan al gescoord worden! david pwz

hzvv afier

Mooi om te zien dat de mannen in de Dick Masselink-lijn een pasta-momemtje hadden ingebouwd om gezamenlijk toe te leven naar de halve finale.

pasta

Het gevoel rondom dit HZVV-team is dus goed. Het is 7 seizoenen geleden dat HZVV protos gewonnen heeft. Het team met de Eshuizen, Bekhuis, van der Sleen, Arjan Kleine, Jeffrey Pot en RJ Thalen. Ook een mooi team. David en Edward heten nu Stefan en Rick. Middenvelders Reza, Vincent, Arjan, Jordi kunnen ook scoren. Arjan Kleine heet nu Erwin ‘beton’ Breukelman. Kortom een team was in de halve finale een prachtige prestatie neerzette.

hzvv wint pwz

 

 

hzvv en afier

 

Vergeleken met de laatste finaledag van PWZ (kansloos) is het team behoorlijk veranderd: hzvv finale pwz 2014

Alleen Breukelman is present! Zelfs op dezelfde schoenen…:-)

Met de steun van het rood-witte leger gaat HZVV komende zaterdag een nu al prachtig PWZ nog mooier maken. We weten al dat we van Erica kunnen winnen (en dat weten zij ook). Dus op naar een prachtige dag in Angelslo….CRWA: de leukste supporters van Protos! Leve de code rood!

hzvv crwa

code_rood