We zijn allemaal op reis door het leven. In deze categorie van deze blog wil ik mijn correspondentie opnemen met Jorrit de Jager. Vanaf februari 2007 was Jorrit mijn collega bij Afier. In 2014 kondigde hij aan dat hij bij dit mooie kantoor wilde vertrekken. Samen met Dagmar wilde hij de wereld over reizen. Een reis die overigens al lang begonnen was. De reis naar binnen!

Op vrijdag 24 april heeft Afier afscheid genomen van Jorrit met een etentje bij restaurant Groen. Tijdens die bijeenkomst werd stil gestaan bij zijn loopbaan bij Afier, anekdotes naar voren gehaald en had ik ook de gelegenheid om iets te zeggen. Dat komt later. Eerst waarom deze blog? Niet alleen omdat Jorrit en Dagmar grote avonturen gaan beleven…niet alleen omdat zij in Scandinavië, Rusland, China, Thailand, Australië en in Zuid-Amerika heel veel levenservaring op gaan doen, maar ook omdat niemand op zijn levensreis voor levensvragen gesteld wordt. Jorrit stelde altijd andere vragen over een accountantskantoor als een accountant. Zijn vraag ‘wat doen wij eigenlijk aan MVO’ of ‘doen wij eigenlijk ook iets voor een goed doel’ hebben mij herhaalde geraakt. Het zijn vragen van het heden. Maar er liggen vragen achter deze vragen. De vragen als ‘waarom zijn wij hier eigenlijk’ en ‘wat wil ik eigenlijk met mijn leven, carrière, uren, inzet, geld etc, doen’?  Daarom vind ik het zo interessant om te corresponderen met Jorrit. Wat verandert er aan deze vragen als je elders op de wereld rond gekeken hebt. Als je wijsheid van andere continenten op doet. Op vrijdag 24 april vroeg ik hem. Wat als je in najaar 2016 of zelfs zomer 2017 weer terug bent? Je komt weer terug in Nederland, in Groningen? Jij bent veranderd, de wereld is veranderd….wat denk je dat het met je gedaan heeft? Waar sta je dan? Wat ga je doen met de verworven ervaringen en wijsheden? Je moet ergens van leven..je wilt iets bereiken? Daar kunnen we het nog 1,5-2 jaar over hebben….? Daarom zal ik je schrijven en hopelijk kun je via de MacBook ook je ervaringen met ons delen. Zo reizen we een beetje met je mee, leven we mee en bovenal ervaren we met je mee!

jorrit1

 

 

 

Erik spreekt als een soort hoofd P&O Jorrit toe. Marc eet strak door en de rest luistert aandachtig.

jorrit3

De dames hebben voor Jorrit wat handige zaken gekocht….hij is er duidelijk erg blij mee! Dit helpt hem door de Chinese winter…