Mooie vergaderopening die ik kreeg van Sandra Wolveskamp. Collega van CDA Meppel en initiatiefnemer voor o.a. actie binnen CDA rondom kinderpardon. Veel respect voor.  Mooie tekst om in veel verschillende situaties eens over na te denken. 

Weet wat je waard bent is een vraag die je je zelf vast wel eens stelt. Om dat te overdenken deze tekst.

Voordat hij overleed, zei een vader tegen zijn zoon: ‘Hier heb je mijn horloge, die mijn vader op zijn sterfbed aan mij gegeven heeft. Het is zeker 200 jaar oud. Maar voordat je het mag aannemen moet je eerst naar de juwelier gaan. Vertel dat je het wilt verkopen en kijk hoeveel ze ervoor bieden’. 

De zoon ging naar de juwelier, kwam terug bij zijn vader, en zei: ‘Ze boden er € 150 voor omdat het zo oud is’. 

De vader zei: ‘Ga naar het pandjeshuis en vaagt hoeveel zij ervoor willen geven’. 

De zoon ging naar het pandjeshuis en kwam weer terug: ‘Zij boden slechts € 10 omdat het oud en versleten is’. 

De vroeg zijn zoon om naar het museum te gaan en hen het horloge te laten zien. 

De zoon ging naar het museum om het horloge daar te laten bekijken. Hij kwam terug en riep vol blijdschap; ‘de curator van het museum kon zijn ogen niet geloven en bood € 100.000, om juist dit zeldzame horloge toe te kunnen voegen aan hun antieke collectie’. 

De vader zei: ‘ik wilde je laten zien dat de juiste plek en de juiste mensen, op het juiste moment, jou de juiste waarde zullen geven. Zorg dat je niet jezelf verliest op de verkeerde plek en wordt niet boos als je niet gewaardeerd wordt. 

Degenen die jouw waarde zien, zullen jouw waarde erkennen. Maar, blijf niet op een plek waar niemand jouw échte waarde inziet’. 

Weet dus wat je waard bent.

Een waardevolle tekst voor het leven, voor je werk, je carrière of zelfs je hobby’s of nevenfuncties.

EJK