Kaarten liggen gunstig voor HZVV

Vorige week gaf ik u mijn voorspelling over de afloop van dit seizoen. De kansen liggen na de zaterdag 23 april nog gunstiger. Ik denk dat ik de toto de komende week maar moet gaan invullen. Ik had maar één van de andere wedstrijden fout! O ja, mooi shirt van HZVV…

Ik vergelijk even mijn voorspelling met de uitkomsten:

Club Voorspelling Uitkomst
Genemuiden 0 0
SVZW 1 1
Urk 1 0
Dos’37 0 0

 

Natuurlijk had ik ook de uitslag van HZVV fout. Ik voorspelde 0 punten, het werd 1 punt, terwijl het er 3 hadden moeten zijn.

aalten team1

spelers knuffelen Freek…

aalten team2

 

Prachtige luchten boven een opgelucht HZVV; we kunnen nog scoren!

Wij denken dat het goed is dat de spelers de komende 3 weekenden elke vrijdagavond met elkaar op stap gaan. Tot een uur of 2 op feestjes rondhangen en dan de dag daarop op een Engelse manier het veld op gaan.  Misschien moeten we de Engelse traditie om voor de wedstrijd in een warm bad te gaan zitten en dan gelijk het veld op gaan ook wel overnemen. Wat een Engelse passie zagen wij bij de mannen van Karlo en Ben. HZVV om trots op te zijn. HZVV werkt niet alleen hard, ze kunnen ook machtig goed voetballen. En alleen met de Engelse passie en de huidige voetbalkwaliteiten kan HZVV in de hoofdklasse blijven. Voor HZVV-ers en de neutrale supporters: het is een prachtige strijd. Komende 3 weken gaan we echt nog genieten van deze mannen. Hierbij de aangepaste voorspelling met een 10de plek voor HZVV na 2 overwinningen.

stand nog 3 ronden te gaan

Het was natuurlijk jammer dat Freek niet nog een keer scoorde, Pim iets hoger had moeten schieten en iets lager had moeten koppen, Broek zijn vizier nog iets scherper had moeten hebben. Akkerman de volley net niet lekker raakte….maar de mannen knokten er voor. En dat terwijl de meesten niet erg lang geslapen hadden. Volkomen onprofessioneel? Mensen het is maar amateurvoetbal en de Breuk trouwt maar één keer (hoop ik). En als de mannen elke week hun gebrek aan slaap combineren met zo veel passie en inzet dan hoor je de amateurvoetbalsupporters van HZVV niet klagen. De club met de één na laagste begroting en zaterdag met 8 spelers uit eigen opleiding, gaat toch maar mooi volgend jaar in de hoofdklasse spelen. De kansen liggen na zaterdag nog gunstiger. Gezien mijn voorspellingen kom ik tot de conclusie dat zelfs 2 keer winnen voldoende moet zijn voor de 10de plek. Een kampioenswaardige plek. Een groot feest zal volgen op 14 mei. Wij raden alle HZVV-teams aan om de wedstrijden die dag te vervroegen. De 10de plek is in zicht en dat moet gevierd worden, want persoonlijk denk ik dat dit een grotere prestatie is dan kampioen worden in 1E. Het was mooi te zien dat Reza knokte als of zijn leven er vanaf hangt, hij en Jordi wonnen zelfs menig kopduel. Korf regeerde soeverein, hij weet dat hij altijd nog een lekker sliding in huis heeft om de laatste redding te brengen. Arjan was overal om de gaten te stoppen. Nick speelde prima, paar mooi voorzetten met de wreef! Op het middenveld zagen we Akker, Jordi en Marlon knokken voor (bijna) iedere bal. Akker en Pim zorgen voor veel doorvoer door krachtig kopwerk. Voorin waren Freek en Broek goed bezig. Broek was zelf een prima aangever bij de goal van Freek! Pim sloot goed bij en zorgde voor gevaarlijke acties voorin, zeker bij terugleggers van Freek en Broekie. Hij had echt moeten scoorde uit één van die situaties. Met rechts schoot hij te slap en te laag in. Hij maakte het bijna goed met een prima kopbal, helaas net op de lat. Eén speler hebben we dan nog niet genoemd. De automotive-man (Hidde verkoopt u de mooiste auto’s bij Van der Linden Auto’s!). De lange en rustige topkeeper van HZVV. Het is lekker voor de verdedigers dat hij achter hen staat. Hoge ballen van de tegenstander zijn kansloos en komen allemaal bij Hidde uit. Hij is de magneet. Maar nog veel belangrijker: Hij pakt penalty’s! Een gemakkelijke penalty na een wat ‘ruige’ actie van Marlon (die ook al geel pakte met een overtreding in de eerste helft op de middellijn, kaart die ik ook gegeven had)? Hidde had ‘m!

HZVV heeft dit seizoen veel pech in de laatste 5-10 minuten gehad. We noemen de wedstrijden tegen Dos’37-uit (één combinatie van Thijs Houwing lukte en Akker schiet in 86e vrije kans net over), of de penalty van Breuk tegen SVZW, het zondagsschot van Staphorst in de 87e minuut wat de 1-2 betekende. En de wedstrijden die we hadden moeten winnen: Flevo Boys thuis (1-2 verlies) en Genemuiden uit (2-2). Eigenlijk zie ik HZVV maar één keer weggespeeld worden. De 6-1 uit bij VVOG. En die komen nog naar Hoogeveen, zij zijn in gedachten bij de nacompetitie en dus gaat HZVV daar nog wat goed maken. Terug naar Hidde. Hij draaide het geluk van HZVV voor dit seizoen eigenhandig om. Door in 88e minuut de penalty van no. 14 Tim Pothast te stoppen. Toen wisten de supporters het zeker. Niet alleen het punt nemen we mee uit Oost-Gelderland (nabij Duitsland) maar de kansen zijn gekeerd. HZVV werkt zo hard, daarmee dwingt ze het geluk af! Er zijn namelijk clubs die zeggen dat geluk kunt afdwingen (en natuurlijk paar centen richting Makkelie…:-) ). Maar HZVV lacht het lot nu toe!

Dat geeft hoop voor de komende 2 wedstrijden. Nog 2 keer winnen is genoeg. De 10de plek is voor HZVV! Ik zie met vertrouwen de komende 3 weken tegemoet.