Op zaterdag 30 april 2016 werd op de velden van HZVV en v.v. Hoogeveen het eerste mix-toernooi gehouden. Recreatieve voetballers uit Hoogeveen speelde een mix-toernooi tegen inwoners van het AZC.

Met zo’n 60 man stond de organisatie rond 16.30 toch wel even te kijken. En een aantal spelers stonden nog bij HZVV-ACV te kijken. Uiteindelijk werd gestart met 40 spelers verdeeld over 4 teams. De rest stond vrolijk langs de kant in allerlei talen de spelers aan te moedigen. De jongere spelers spraken duidelijk Nederlands, een enkeling Engels, maar vooral Arabisch en beetje Farsi waren de voertalen. Ook omdat de organisatie de teams verplicht mixte moest er even wat afgestemd worden. Gelukkig is ‘voetbal’ en universele taal en waren posities snel verdeeld en werd afgetrapt rond 16.45 uur. Alle spelers waren duidelijk liefhebbers. Sommigen stapten zo met hun gympies het speelveld op, anderen deden serieuze warmup en waren met prima voetbalschoenen uitgerust. De organisatie was met dank aan enkele sponsoren (uw hulp is welkom) goed uitgerust met hesjes, jasjes en prachtige Derby Star voetballen. Beschikbaar gesteld door Combisport en een anonieme sponsor.

Op halve velden werden de wedstrijden op het scherpst van de snede gevoetbald. Scheidsrechters Emiel Streutker en Adis Nazareet hadden hun handen vol aan deze wedstrijden vanwege communicatie, maar verder hoefden zij op een kleine blessurebehandeling na niet in actie te komen. Verzorgers (jongens van het AZC) waren vooral druk met drinkwatervoorziening. De in geringe mate opgekomen toeschouwers keken hun ogen uit. Er werd goed gespeeld en de mooiste acties kwamen voorbij. De Europese voetbalstijl met veel combinatie en gedisciplineerd spel werd duidelijk aangevuld door de Afrikaanse en Middenoosten stijl. Omhalen, scharen en de meeste creatieve passeeracties lieten de toeschouwers glimlachen. Het was prachtig om te zien.

Na een door HZVV beschikbaar gestelde thee of ranja speelde op veld 1 de winnaars tegen elkaar en op veld 2 de verliezers. Team oranje (vanwege hun oranje hesje) won ook deze wedstrijd met 4-1 en werd uitgeroepen tot de eerste winnaar van het mix-toernooi.

winnaars

 

De verliezerfinale moest met penalty’s beslist worden. Onder luid gejuich schoot Jan Ties Sikkema de winnende penalty binnen. Na totale groepsfoto gingen spelers omkleden, stapten op hun fiets en een klein groepje waagde zich aan kijkje in het clubhuis van HZVV. Daar wil de organisatie nog wel iets aan verbeteren. Je zag wel dat de meeste spelers zich hadden voorbereid met flesjes water, maar met een beetje hulp van sponsoren zal Stg. Voetbal Verbindt proberen volgende keer op 21 mei de spelers te voorzien van een drankje zodat ze even na kunnen zitten. Zou leuk zijn om dan ook meer supporters te begroeten. De Stg is over deze eerste keer zeer tevreden. De opkomst met 40 spelers en 20 supporters was prachtig. Het spel was best leuk om naar te kijken, maar vooral is zij tevreden over de vele tientallen lachende gezichten. Als je in een oud-gevangenis je dagen moet slijten en je maar in afwachting van de IND of COA bent, dan is al je zorgen vergeten op het voetbalveld toch heerlijk! Helemaal prachtig was dat één van de sponsoren van HZVV even kwam kijken en aangaf dat hij graag een handvol jongens zou willen inhuren voor werk in de bouw…dat zijn kansen! Voor dergelijke blij gezichten is Stg. Voetbal Verbindt aan het werk. Op zaterdag 21 mei is er een tweede ronde. Deze zal iets later beginnen. Om 17.00 uur bent u van harte welkom om te voetballen of de spelers aan te moedigen.

Adis, Gerson, Bram, Henk en Erik-Jan

totaalteams

Blije gezichten na het eerste mix-toernooi