Happy New Year, over een prachtig 2018 en de agenda 2019.
Happy New Year. Je zegt het zo gemakkelijk. Een blij nieuw jaar gewenst. Dat deden we op 1 januari 2018 ook….en is dat gelukt? Was er voor jou voldoende happiness? Gisteren keken we het jaaroverzicht van de Hoogeveense Courant door (laten we dichtbij huis beginnen)….nadat in januari de heren Kleine en Bols met medestanders tot Hoogeveners van het jaar werden uitgeroepen, kwamen er pagina’s vol ellende voorbij. Djamilla, verkeersongelukken, rechtszaken, onrust en ontevredenheid, zonneweiden, ijsbaan-pessimisme, beveiligers in winkelcentra, belastingverhoging, rekenkameronderzoeken en ga zo maar door…en dan hebben we het helemaal nog niet over nationale of internationale politiek. Dat stapelt de ellende alleen maar op.

Zelf was 2018 een prachtig jaar. Je moet echt even door je gezins-app lopen, even je foto’s op de smartphone doorbladeren en voor sommigen je facebook bekijken. Zelf mochten we prachtige Alpha-diensten meemaken, prachtige mensen uit Afghanistan en Iran ontmoeten (Godda Havez!), zelfs de eerste Juich Hoogeveen mee organiseren. We mochten op Vlieland met leuke verrassingen Anita’s 50ste verjaardag vieren. Prachtige reis door Noorwegen, Zweden en beetje Denemarken, heerlijk uitwaaien op Texel. Anita vond een leuke nieuwe baan en heeft het nu wel erg vaak over brandweermannen! Op 22 september hadden we een leuk feestje vanwege 125 jaar (50+50+25 getrouwd). Onze kinderen maken zelfbewust keuzes, hebben allemaal een baantje en zijn druk hun leven invulling te geven. Ook in het (semi-) zakelijke leven mogen we op een zeer goed 2018 terugkijken. Afier haalt de kwaliteitstesten van NBA/SRA, draait nette rendementen, work-life-balance is redelijk (kan beter), mooie nieuwe opdrachten ook of vooral in de ‘non-financial audit’-kant. Afier ontwikkelt zich ook (eindelijk) steeds meer als een maatschappelijk bedrijf. Dat dit langszaam gaat is misschien goed en zorgt voor bestendigheid. Prachtige dag bij ‘Scale of Significance’ mogen bijwonen. Wat zijn er (ook in finance & accounting) veel positieve mensen! Dan als commissaris bij RIBW-GO gestart op 1 oktober. Bijzondere mensen in bestuur, maar ook bijzondere bewoners ontmoet. Nieuwe wereld de (WMO-) zorg. En dan als klap op de vuurpijl de keuze van de CDA-fractie om op 13 september mij uit te roepen (er waren er niet zo veel meer over….) tot hun fractievoorzitter. Op eens midden in de politieke hectiek, met ijsbaan en OZB-discussies. Die we als CDA-fractie ook allemaal goed doorstaan hebben! De oplossing voor help ons spaarvarken verzuipt is bij CDA wel in goede handen…

Dus als je het jaaroverzicht vergelijkt met je persoonlijk terugblik, dan moeten Herman Pleij gelijk geven. We zien om ons heen allemaal ellende. Nederland? Dat rijdt op de afgrond aan. Maar hoe gaat met ons op dit moment en hoe ziet u uw persoonlijke toekomst? Dan zeggen we: top, gaat fantastisch, kan niet beter….. rare tegenstelling. We willen schijnbaar eventueel persoonlijk pessimisme weg drukken. Maar zijn we in het dagelijkse leven wel echt zo blij? Op nieuwjaarsdag kreeg ik de nieuwsbrief van Action for Happiness onder ogen. Wat een prachtige uitspraken. Het gaf mij een heel goed CDA-gevoel. Nu zult u zeggen dat logisch, jij denkt vanuit (de grondwaarden van) het CDA, maar kijk maar eens met mij mee. In de volgende uitspraken vind je inspiratie voor het nieuwe jaar:


Kortom als we meer tevreden willen zijn en dus meer blijdschap willen ervaren dan moeten we werken aan een ‘meaningfull life’ voor iedereen…..simple as that!