Als voetballiefhebber ben ik regelmatig te vinden bij HZVV aan de lijn. Zowel met uit- als met thuiswedstrijden weet ik me dan omringt met diverse deskundigen. Zo nu en dan mag ik van Henk de Jong (hoofd PR) het napraatje doen met de trainers. Ik put dan uit de wijze woorden die ik tijdens de wedstrijd om mij heen hoor. Om met André Blom te spreken: het scheelt dat je geen verstand van voetbal hebt.

Geen verstand van voetbal, maar wel al vanaf 1997 (met een kleine onderbreking) aan de bestuurstafel. Daar zal 10 november 2014 een einde aan komen. Natuurlijk blijf ik supporter en betrokken bij de businessclub ‘HZVV ONDERNEEMT’. En mogelijk komt er nog wel eens een klusje voor bij…het 90-jarig bestaan in 2019 bijvoorbeeld :-).  Of het HZVV Jeugdfonds….HZVV heeft namelijk veel jeugd. Je leest er niet veel over, maar de hele selectie van HZVV-1 bestaat op drie man na uit (jonge) mannen uit Hoogeveen.  Mannen die elkaar steunen en die elkaar verdragen. Jongstleden zaterdag werd Marlon Luchtenberg de matchwinner en dus de man of the match. Natuurlijk heeft hij in de jeugd bij de Weide gespeeld, maar bij HZVV vinden we het mooi dat hij vanwege de sfeer en de kameraadschap bij ons is komen voetballen. Daarbij is het fijn dat HZVV-1 leuk presteert! Gaan we voor het kampioenschap? Dat zeker, maar het is geen must. Een periodetitel en een reeks wedstrijden waarbij de supporters vermaakt worden is al mooi.  HZVV, dat wil zeggen jeugdtrainers, coördinator,  technische commissie, jeugdbestuur en algemeen bestuur zijn allemaal keihard aan het werk om de supporters plezier te laten beleven aan de wedstrijden….en natuurlijk om gezamenlijk succes te behalen. Niet individueel, maar gezamenlijk. Met het huidige team heb je het gevoel dat ze verbonden zijn met de supporters. Sommigen zelfs heel speciaal.  Zo krijgen spelers aanwijzingen van supporters die hen verder helpen. Aan het Nederlands team zien we momenteel weer hoe moeilijk zo’n groepsproces is. Daarom zijn we blij met Karlo en Ben. Een mooi duo!

Mooi ook om te zien dat Sander van Dijk uit A1 jongstleden dinsdag zeer verdienstelijk (jammer dat de kopbal d’r niet in ging) in viel bij HZVV-MSC (uitslag 5-3). En natuurlijk mooi  dat hij direct naast Edward Eshuis speelde. Sander ongeveer de helft van de leeftijd van Edward. Beide belangrijk! Afgelopen weken stond er een HZVV-1 bij de aftrap met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar! Goed nieuws voor trainers en bestuurders. Een mooi seizoen gaat het worden! HZVV-1 en alle andere teams veel succes dit seizoen.  Together we are strong! EJK

talenten