Drachten, 14 mei 2016. Verslag van de wedstrijd Drachtster Boys – HZVV

Na een extreem spannende wedstrijd bij het al weken geleden gedegradeerde Drachtster Boys wist HZVV voor de derde week op rij de 3 punten binnen te halen. Bij de rust leek het met een 2-0 ruststand nog dat HZVV toch moest voorbereiden op 6 slopende PD-wedstrijden. Uiteindelijk wisten Coulier, Strijker en Hosseini de 2-3 overwinning binnen te slepen. Een miraculeuze ontsnapping omdat HZVV na het verlies bij AZSV op 23 april spijkerhard op de 12de plaats was genageld. Na thuis overwinningen op ACV (2-1) en VVOG (1-0) hadden de Hoogeveners goede hoop. Drachtster Boys was met de gedachten bij het volgende seizoen, HZVV knokte de tweede helft voor wat het waard was.

De wedstrijd begon gespannen. Door een verdedigende fout en discutabele penalty stond HZVV na 33 minuten al op een 2-0 achterstand. HZVV was duidelijk ook in deze wedstrijd niet de meest gelukkige. In de rust hebben Meppelink en Batterink de jongens dan ook hartelijk toegesproken. Na de afgelopen weken had HZVV haar sportieve lot weer in eigen hand. Knokken moesten ze, voor de laatste kans. In 1986 was HZVV op dit veld prachtig kampioen geworden. HZVV kan hier gewoon winnen. Drachten speelde frank en vrij, maar ook wel een beetje laconiek. De tweede helft zou Drachten wel lekker uit spelen zo was daar de stemming. HZVV had deze 3 punten keihard nodig! Er moest gewonnen worden! Met twee blikjes red bull gingen de spelers het veld weer op.  In de 50ste minuut wist de in de rust in het veld gekomen Vincent Coulier een uit een corner weggekopte bal in een keer zo lekker te raken dat deze met mooie boog in de verre hoek verdween. Dat gaf HZVV duidelijk moed. Vol inzet en strijd ging men opzoek naar de 2-2. Dat deze 5 minuten later mocht vallen daar kon Frank Strijker alleen maar van dromen. De in de laatste 10 wedstrijden herboren Marlon Luchtenberg gaf vanaf rechts na een snelle uitbraak voor en Frank dook naar deze bal en wist hem diagonaal langs keeper Jelmer van der Meer te koppen. Toen werd het billenknijpen. Genemuiden stond ruim voor tegen Urk, daarmee was duidelijk dat Genemuiden niet meer te achterhalen was. Urk daarentegen zou op 27 punten blijven staan en daarmee  was de 12de plek vergeven. In Wierden was het lang 0-0 tussen SVZW en Staphorst. Toen daar Tip in de 82ste minuut Staphorst op een 0-1 kopte wist HZVV dat zij met een overwinning definitief de 10e plek zou pakken. HZVV bleef gecontroleerd de aanval zoeken. Dat uiteindelijk Reza Hosseini die door de komst van Coulier in de rust verder naar voren mocht spelen, had niemand durven dromen. Hij speelde een ongelukkige eerste helft, maar kreeg in de tweede helft meer en meer overwicht op zijn tegenstander. Een snelle combinatie op links tussen Akkerman, Kikkert en uiteindelijk Hosseini brachten hem voor de keeper. Natuurlijk kapt hij nog een keer naar zijn rechterbeen en schoot via een strak en laag schot in de verre hoek de 2-3 op de borden. HZVV in extase. Na weken knokken ging het toch lukken. Met nog 4 minuten te spelen kon het niet meer mis gaan.  In deze minuten werd er door HZVV maar aan één ding gedacht: alle ballen over het hek. Toen naar 2 minuten extra tijd scheidsrechter Dröge voor het laatste floot vielen de spelers elkaar in de armen. De club die met Urk tot de ‘armsten’ van de hoofdklasse gerekend mag worden had het toch gered. Vorig jaar was er groot feest na het kampioenschap, deze 10de plek voelde als een kampioenschap. HZVV ging met bestuur, vele 100-den toeschouwers en sponsoren in polonaise over het veld van Drachtster Boys…..Glimlachend zag van ver hier vandaan Dick Masselink dit alles gebeuren. Hij had het voorspeld…

Hierbij de ontwikkeling over de laatste vier wedstrijden van HZVV….zo zie je maar weer: je hebt pas verloren als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.