Vanaf vandaag mag ik iedere 14-dagen de vergadering van de CDA-fractie in Hoogeveen openen. Gekscherend ‘fractie-dominee’ genoemd.  Prachtig vind ik dat…het Christelijk Gezicht van het CDA is er absoluut.

Zondagavond mocht ik het gesprek van Matthijn Buwalda en Carola Schouten bij wonen. Als je wat moeilijk zit (bijvoorbeeld in de politiek) dan gebruikte Carola het nummer ‘vuur’ van Matthijn Buwalda. Matthijn zong in het Compassioncafé dit lied en ik werd er door gegrepen. Het was een prachtige oppepper. Als CDA-campagneleider zat ik ook even in een wak. Maar dankzij dit nummer ga ik er ‘weer vol vuur tegenaan’….donderdag heb ik gelijk de CDA-fractie mee mogen nemen in dit enthousiasme. Het CDA als Hoogeveense Christelijke Partij zal er vol van het vuur van de Geest aan de slag gaan voor de Hoogeveners!

Luister dit eens na:

 

Uitspraak van Carola: 

“Dat is de kernvraag die we ons elke dag moeten stellen: Heer was het tot Uw eer? Niet vanuit het idee dat de politiek de wereld zal redden. Alleen Christus kan dat. Maar alles wat wij doen, mag verwijzen naar Hem. Naar Zijn liefde en Zijn bewogenheid. Ook in de politiek. Juist in de politiek.”

 

Prachtig gesprek Matthijn en Carola. Beide open en kwetsbaar.