Op maandag 27 juli schreef Harald Buit zijn eerste column over wat er allemaal goed gaat in Hoogeveen.  Het inspireerde om Hoogeveners op te roepen om ook de zonnige kant van deze mooie woonplaats te zien! Vandaar deze sticker!

De Hoogevener kan erg goed de schaduw vinden in haar of zijn woonplaats. Het is niet goed of deugd niet. Externen hebben ons er vaak op gewezen. Zinsneden met woorden als turf, jenever en achterdocht worden niet de mooiste elementen van Hoogeveen benadrukt.

Er is echter (inmiddels) ook een andere geluid. Dat Hoogeveen toch wel veel mooie kanten heeft! Ik schreef er al eerder een heel verhaal over. Om uit drukking te geven aan enige trots op het ‘uit de kluiten gewassen dorp’ Hoogeveen heb ik daarom door J.W. de Jonge i.s.m. A. Benjamins een handzame sticker laten drukken. Qua formulering bijgestaan door A. Metselaar (oorspronkelijk uut Ollandseveld). Als u nu ook trots of toch minimaal positief bent over Hoogeveen dan kunt u daar middels deze sticker uitdrukking aan geven. Stuur dan een mail naar ejk@kreuzeman.nl en ik zorg dat u deze sticker krijgt. Dankzij een gulle sponsor is het inmiddels vrij van kosten. Wij vragen u alleen een foto te maken en te posten op FB of zo met vermelding #positiefoverhoogeveen. Selfie is nog leuker, maar mag ook gewoon een foto zijn van de plaats waar u de sticker zichtbaar heeft aangebracht! Laten we de positieve aspecten van Hoogeveen onder de aandacht brengen. Het is niet alleen leuk, maar ook belangrijk. Zeker als het gaat om werving van nieuwe inwoners, van nieuwe bedrijven of instellingen.  Of voor het zo broodnodige los peuteren van subsidies. Geld is er immers in Nederland en Europa genoeg….

#positiefoverhoogeveen! 

Midden in de grootste bestuurscrisis en levende onder een zwijggelofte bezocht ik in Assen (Hoogeveen is opgedoekt) de redactie van het Dagblad van het Noorden te Assen. Gekscherend zeiden mijn dochters toch wel vreemd dat je voor een actie #positiefoverhoogeveen naar Assen moet….daar zijn ze wel positief over Hoogeveen? Nu ze hebben een punt mensen! De Hoogevener moet m.i. stoppen met het naar beneden halen van zijn eigen woonplaats. Ik bezoek regelmatig bedrijven en instellingen in Assen en mag me zelfs tot de businessclub van ACV rekenen (puur uit zakelijke overwegingen….) en daar hoor ik veel positieve berichten over Hoogeveen. Ondernemerschap, vakmanschap, doorzettingsvermogen, geen-woorden-maar-daden als kenmerken (ik noemde dat in 2019 in mijn algemene beschouwingen: Hoogeveense aanpakkers). Maar ik bespeur ook vaak enige afgunst over zaken die Hoogeveen voor elkaar krijgt. Zaken die soms als ‘te duur’ worden bestempeld, maar ook zaken waar de Hoogevener dagelijks of wekelijks van genieten kan.

Initiatiefnemer Harald Buit krijgt een setje stickers aangeboden. Hij heeft met zijn bericht tienduizenden views gekregen en paar honderd steunbetuigingen. Daarvan ook reacties van opvallend ver weg. All over the world blijken oud-Hoogeveners dit stukje erg te zien zitten. Wellicht zijn de mensen die steden elders in de wereld kennen nog wel positiever over Hoogeveen dan wij die er nu plegen te wonen…..

Nog stickers genoeg. Stuur een mailtje naar ejk@kreuzeman.nl, vermeld uw adres en ik zorg er voor dat deze door de bus gegooid wordt. De eerste 32 zijn gereserveerd Burgemeester Loohuis (die net als ondergetekende ook wel toe is aan positieve actie) en de 31 raadsleden van Hoogeveen. Op de eerste raadsvergadering zal ik zorgen dat op iedere ‘werkplek’ een sticker klaar ligt!

#positiefoverhoogeveen 

EJK