Dan wordt je zo maar even stilgezet. Sabbatical in opdracht van de cardioloog? Lelijk omdat er net zoveel leuke trajecten lopen…dus wil ik graag snel geholpen worden om weer aan de slag te gaan…of moet ik meer geduld hebben? Toch maar alvast nieuw ondergoed gekocht….

Kortademig

In november 2023 nog heel weekend dikke 60.000 stappen in Parijs gezet met de mensen van Afier. In december gewoon aan het sporten bij Move2B. Maar letterlijk vanaf 1 januari zakt de conditie voor mijn gevoel helemaal weg. Onderzoekjes volgen. Even fietsen bij het hartcentrum van Treant, echo, scan en ook maar even een katheterisatie d’r over heen. Inmiddels was het al 3 april en met de uitslag van de katheterisatie werden de cardiologen steeds somberder….Zelf had ik helemaal niet veel klachten en was lekker aan het werk met duurzaamheid bij CDA in de provincie Drenthe, SRA-duurzaamheidscommissie, Economy for the common good-Nederland, HZVV onderneemt, RVEC, RIBW en het nieuwe kindje ‘Afier Impact Accountants’.  Inmiddels is wel duidelijk geworden dat ik sluipmoordenaar aan boord heb: slagaderverkalking… dus kortademigheid komt van vernauwingen in de rechterader- en 2 linkeraderen. Lichaam had zelf al wat vertakkingen aangemaakt…dus het gaat nog net…toch maar even rustig aan, liever niet met grote gele auto naar Groningen…

Geduld en vertrouwen

Inmiddels heeft het dossier het UMCG hartteam, specifiek de thorax chirurg, bereikt. En ik kreeg goed nieuws: u bent toegelaten voor een bypassoperatie….ja ik zie het maar als goed nieuws. ‘U bent mooi op tijd’ zei dr. van Es… Operatie gepland op 14 mei, vervolgens verzet naar 15 mei en inmiddels al weer afgelast. Dus ik wacht geduldig op de nieuwe datum….voor ‘groot onderhoud’ zo heeft mijn huisarts aangegeven… Dus moet ik ook geduldig zijn.  Door te oefenen met geduld (zakelijk en privé) is het belangrijk om vertrouwen te blijven houden. Vertrouwen in de goede afloop, in de ander en in jezelf. Ieder heeft zijn eigen proces en dat loopt natuurlijk niet altijd synchroon met jouw wensen. Ik probeer me dus te bekwamen in de kracht van geduld:

Ons geduld zal meer bereiken dan onze kracht – Edmund Burke, filosoof (1729-1797)

 Nieuw ondergoed

Op woensdag 3 april (vlak voor de uitvaart van mijn lieve schoonmoeder) lig ik een dagje in het hartcentrum van Treant. Daar moest ik denken aan het verhaal van het roze ondergoed van Jans Polling. Bij Huus van de taol kun je het boekje bestellen. Titel ‘’t komp wel goed’…kan het aanraden, sowieso een goede titel!  Polling beschrijft daarin dat hij zelf een keer de was moest doen en dat zijn ondergoed helemaal roze kleurde omdat hij alles in één keer in de machine stopte. Altijd als hij dat ondergoed droeg deed hij extra voorzichtig. Je zult maar met dat ondergoed in het ziekenhuis terecht komen dacht hij dan….

Waarom dacht ik daar nu aan? Nu in zo’n hartcentrum stikt het van de zenuwachtige mensen. Ze sjouwen wat af en aan naar de WC. Ik ook….en je ben dan al in operatie-outfit. Dus zo’n operatiejasje heb je al aan. Als je d’r mee op je bed ligt dan gaat het best, maar ga je d’r mee lopen dan valt toch wel erg op dat je eigenlijk alleen een schortje aan hebt. Dus alleen aan de voorzijde bent ‘aangekleed’….Immers de medici moeten het met één hand weg kunnen trekken als je toch door moet naar een operatie of zo. Daar liggende op bed 1, kijk ik wat rond en vond toch de achterzijde van mijn zaalgenoten niet bijster inspirerend. Maar realiseerde me toen dat ik zelf natuurlijk net zo ‘te kijk liep’ voor hen…en aangezien ik niet aan de wasmachine mag komen is het niet roze van kleur…….maar toch heb ik voor de operatie in UMCG maar even goed geïnvesteerd in nieuw ondergoed. Zie voor mijn investering: Ich bin Undiemeister® premium Mellowood® underwear

Dus qua ondergoed kan ik rustig zeggen: ’t komp wel goed…en de rest zal wel volgen….

leuk die operatiejasjes….als je maar in bed blijft liggen….