HZVV verloor van ACV, maar dat was ingecalculeerd. Hoewel het dun wordt kan HZVV nog steeds de 10de plek bereiken. Nooit op doelsaldo, maar op punten….

Zaterdagmiddag troffen wij bij HZVV blije gezichten op de velden en in het clubhuis, spelers van C2 waren kampioen en ook C1, B1 en B2 maken nog kans op deze hoofdprijs. Asielzoekers hadden lekker gevoetbald. Supporters van ACV stonden breed lachend in ons clubgebouw.  Zij konden de 3e plek vasthouden. Sip keken de supporters van HZVV. Zelf was ik d’r vrij rustig onder. De voorspelling gaf aan dat HZVV geen punten hoefde te halen om toch de 10de plek te bereiken. Winst in de laatste 2 wedstrijden zou genoeg zijn. Eén kleine misrekening: Urk moest dan geen punten pakken. En dat deed het nota bene tegen Harkemase Boys wel. Voetbalopzaterdag.com sprak over ‘Harkema wil volgende week in eigen huis kampioen worden’….ik mag hopen dat ACV volgende week weer met 1-2 wint en dat Staphorst lekker door doet. Deze ploeg had bij HZVV zoveel mazzel dat moet haast wel de nieuwe kampioen worden.  Ook de wedstrijd van SVZW voorspelde ik niet goed. Zij wonnen met 2-4 bij VVOG. De Hardewijkers zijn dus met hun hoofd als bij de nacompetitie. Dat is goed voor komende zaterdag: HZVV-VVOG. De enige meevaller was Genemuiden, zij pakten geen 3 maar slechts 1 punt tegen Drachtster Boys.

Kortom ik moet mijn voorspelling helemaal omgooien. En kom tot de conclusie het kan nog. Maar door ons slechte doelsaldo wordt het wel een ‘oog van de naaldje’. Miraculeuze ontspanning voor HZVV is ook een mooie kop. Het meest wenselijke scenario is: Urk wint alles (dus van SVZW en Genemuiden op de laatste speeldag), HZVV wint de wedstrijden tegen VVOG en dan uit bij Drachten. Dan duurt het seizoen dus nog maar 2 wedstrijden. O ja, Genemuiden moet tegen Excelsior verliezen of gelijkspelen. En SVZW mag geen punt meer pakken! De eindstand wordt dan als volgt:stand nog 2 wedstrijden

Kortom het kan nog steeds….

Lukt dat niet dan moeten we m.i. gewoon zorgen dat we 12de blijven. We hebben dan een paar leuke uitjes voor de boeg. Met een prachtige finale in het Faas Wilkes Stadion te Rotterdam. Een prachtige club uit 1904. Spelende in de hoofdklasse B van de zaterdag. Mooi kunstgras en wie wil er nu niet tegen een club spelen met Porsche als shirtsponsor. Dat heeft toch wel iets. Gert van der Linden is mooi. AB Bouw is prima bedrijf, maar Porsche dat is een binnenkomer. Wij moeten voor die wedstrijden ook nog iets bedenken….

XerxesDZB-Porsche

Hierbij stippel ik even de route naar hoofdklassebehoud uit:

schema behoud