De afgelopen 10 jaar mocht ik met Frans van Dorst de MTOC vormen. De Masselink Tribune Obligatie Commissie. Op woensdag 31 december 2020 was deze commissie na 8 jaar lotingen en 10 jaar trouwe dienst klaar.

Start van de commissie

Het is 2010 als binnen het bestuur van HZVV besloten wordt om niet alleen een tribune aan het clubhuis te bouwen, maar ook daar tegenover een tribune te plaatsen. HZVV bezat op het oude complex een forse tribune die dan zou kunnen meeverhuizen.  Dat was echter voor het overgangsjaar van onze buren v.v. Hoogeveen wel jammer. Zij zouden 1 jaar op het oude HZVV-complex spelen en het complex zou dan ontmanteld worden. De gemeente Hoogeveen sprong daarom d’r tussen. Daarom verkocht HZVV de tribune aan de gemeente en die deed dat een jaar later door aan de blauw-witte-buren. De opbrengst is in de nieuwe tribune gestoken. HZVV had daarnaast goed ‘gesproken’ met de belastingdienst. De investering werd daarmee toch netjes 21% goedkoper. Echter HZVV had net veel geld gestopt in het inventaris van een prachtig nieuw clubhuis. Kortom er was een gat van zo’n 50k. Dat gat moet gevuld worden en dat lukt met een obligatielening.

Bouw gestart

Op dinsdag 16 augustus 2011 wordt door gebroeders Middelveld gestart met de bouw van de tribune met kleine 600 zitplaatsen. Samen met de 1.200 (betonnen) zitplaatsen op de clubgebouwtribune heeft HZVV toch zo’n 1.800 zitplaatsen op het nieuwe complex. Prachtige opening van het complex op 31 augustus 2011, met intussen een tribune in aanbouw.

Masselink

Op 9 augustus 2009 overleed Henk Masselink. Henk en Ge Masselink waren zeer betrokken bij HZVV. Ge is dat nog! Henk Masselink staat op de elftalfoto van Olvo uit 1936, maar daarna is Masselink bij Olympia en bij HZVV actief in honderd en 1 functies. Sport en gezelligheid. Jaren in de kantine gewerkt. Henk is 69 jaar betrokken geweest bij HZVV. Daarom besluit het HZVV-bestuur dat de tribune naar hem vernoemd zou worden. De Henk Masselink Tribune. Bij de eerste thuiswedstrijd van HZVV-1 in 2011 wordt de tribune geopende door de zonen van Henk en Ge. Klaas en Dick, beiden ook al heel actief bij HZVV.

Dick en Klaas bij het naambord van de tribune

Obligatielening

Met de nodige ervaring elders kwam daarom het bestuur met een obligatielening. Gecheckt voor notaris Dina van Linge. Kortom dat stond als een huis. Voor € 1.000 kreeg je een obligatie van de Masselink Tribune. Deze rente deed 50% van de rente die wij moesten betalen bij Stg. Waarborgfonds Sport/Rabobank. Dus alle obligatiehouders kregen 5% per jaar. HZVV ging vervolgens de communicatie in. In weekje tijd was er van een man of 20 zo’n 80k binnen. Penningmeester Frans moest ingrijpen. Meer geld leek handig, maar was niet nodig. Dus werden inschrijvingen gehalveerd. Er bleven 14 HZVV-ers over die gezamenlijk 45 obligaties bezitten. In het obligatieregister staat dat iedere 31 december om 11.00 uur gelood wordt wie haar of zijn € 1.000 terugbetaald krijgt. Om de liquiditeit van HZVV niet te zeer te belasten worden er maar 5 uitgeloot. Van 31 december 2012 tot 31 december 2020 werden er 8 keer 5 obligaties uitgeloot. Gezellig in het bijzijn van zo’n 8-10 van de 14 obligatiehouders. In tussen knallen al jaren de carbitschieters bij HZVV. Op 31 december 2020 waren nog 8 van obligatiehouders over. Samen hebben ze nog 10 obligaties. Na de loting worden 5 uitbetaald en blijven er nog 5 obligatiehouders over. Zij krijgen in januari 2022 de laatste 5 obligaties met 5% rente uitbetaald.

10 jaar tribune

De afgelopen 10 jaar maakte de tribune heel wat mee. Natuurlijk werd HZVV de afgelopen 10 jaar 4 keer kampioen van de eerste klasse E. Direct al het eerste jaar 2012, maar ook 2015, 2017 en 2019 werd HZVV kampioen. Het eerste kampioenschap is die van de ‘billen aan elkaar’. HZVV staat in april nog 10 punten voor, maar doordat de nummer 2 de een na laatste ronde ook verliest, kan HZVV door met 2-0 thuis te winnen van Blauw-Wit’34 uit Leeuwarden op haar eigen veld kampioen worden.  In 2015 wint HZVV van Olde Veste en wordt op het eigen veld kampioen.  In 2017 en 2019 wordt HZVV kampioen in een uitwedstrijd. In 2017 op het knollenveld van Drenthina en de laatste keer op 9 mei 2019 uit in Damwoude. Het kampioenschap van HZVV-1 in 2015 is een van de meeste bijzondere kampioenschappen. De ernstig zieke Dick Masselink mag op het veld de kampioenschaal aan de jongens uitreiken. Op 18 december 2015 overlijd Dick Masselink. In de afgelopen 10 jaar hebben velen uren en uren op deze tribune gezeten. Ook broer Klaas (hier in het Oldstarsteam, tweede rij, derde van rechts) heeft nog vele wedstrijden mogen bekijken van zijn HZVV.

Helaas is ook Klaas overleden. Afgelopen september overleed geheel onverwacht aan een hartstilstand. De Oldstars bedankten hem voor zijn betrokkenheid. Natuurlijk werd hun laatste elftal (?) foto op de Masselink-tribune gemaakt…!

MTOC is klaar

Hoewel aan de tribune (stoeltjes) het nodige moet gebeuren zijn de heren van Dorst en Kreuze klaar met de MTOC. De afgelopen 8 jaar hebben zij met de nodige zorgvuldigheid de obligaties geloot. Collega Frans was ondanks zijn opgeruimde Amsterdamse humeur daarin uitermate precies en zorgvuldig. Zelf mocht voor al ter opluistering wat woorden spreken aan de aanwezige obligatiehouders. De jaarlijkse samenkomst van Henk, Arend, Wim, Jan, Lenie, Roeland, Dick, Marcel en anderen zal er niet meer zijn….of toch? Zou HZVV nog een nieuw project willen financieren? De heren Kreuze van van Dorst staan voor de Rood-Witte-vereniging klaar. Er is geld genoeg….je moet het alleen in de juiste richting laten stromen…eerst maar eens de Covid-crisis overleven is het motto bij HZVV! Dank Frans voor de samenwerking!

Laatste loting bij Rolf Buikema op het werk aan de industrieweg. Met gebak van de heer O. van der Veen. Aanwezig van Links naar rechts. Erik-Jan Kreuze (lid MTOC) Joost Moes (bestuurslid HZVV), Frans van Dorst (lid MTOC) en Rolf Buikema (bestuurslid HZVV).