‘Mijn’ cluppie HZVV is voor de 11de keer in haar bestaan kampioen geworden. Het was een mooie wedstrijd, leuke viering en natuurlijk goed feestje. Het is het kampioenschap van de vereniging, van Frekie, van Dick, van alle jeugdtrainers, van alle HZVV-ers!

Wat op zaterdag 11 april niet lukt in guur en koud Groningen, lukte in een zonovergoten sportcomplex Bentinckspark op 18 april 2015 wel: HZVV pakt het kampioenschap van de 1e klasse Noord. Samen met Stefan, Otto en Ferdinand mocht ik in de feestcommissie zitten en we kunnen terugkijken op een superleuke zaterdag. Geestelijk ben je natuurlijk al een maandje bezig met het regelen van de diverse zaken rondom dit kampioenschap. Meeste werk koste deze week nog wel het regelen van de line-up van F11-F10-F9. Uit deze drie teams kwamen 22 spelers naar voren die meegingen in de line-up voor de wedstrijd. Goed werk van Rob. Het is ook het kampioenschap van F11-F1o-F9 en Rob! En dat terwijl de CRWA vuurwerk afstak en rondom het veld allemaal fakkels werden aangestoken! Goed werk van Johannes en Mattijs. Of Jos en Tim. Met hun ouders en broers drijvende krachten achter HZVV! Het is hun kampioenschap!

CRWA tigelaar

 

Zelfs de Telegraaf pakte dit nieuws al op….

telegraaf

 

Het was ook het kampioenschap van Frank Alias Frekie Strijker en met hem ook het kampioenschap van alle jeugdtrainers van HZVV D3, B2 of A2, HZVV-2! Franks speelde vrijwel nooit in het eerste team van de HZVV-jeugd. Kortom beste jeugdtrainers: blijf hard werken aan alle jongens (en meiden) in jullie teams. Het is ook het kampioenschap van het jeugdbestuur en al inzet om de jeugd van HZVV verder te brengen.

freek

 

Het is ook het kampioenschap van Otto en Dick. Otto reikt een extra kampioenschirt uit aan Dick. Dick ging op de foto enkele van zijn dierbaren. Een prachtige herinnering kon door hem weer worden bijgeschreven! Het is zeker het kampioenschap van Dick. Alle jongens kent hij persoonlijk, vele keren heeft hij hen begroet, opgemonterd, macaroni voorgezet. De selectie en de club leeft mee met Dick. Het is dus ook zijn kampioenschap! En Otto, succesvol ondernemer, meerdere bedrijven en toch vaak even op zoek naar een leuke wedstrijd in de regio. HZVV een voetbalbolwerk in de regio Zuid-West Drenthe. Dat kom mede door Otto, Jaap, Casper c.s. Het is ook hun kampioenschap. Een technische commissie die zich richt op groei van de club, maar ook van de door HZVV zelf ‘opgeleide’ spelers!

dick

 

 

En het is het kampioenschap van het bestuur HZVV, zoals Jan R. Stam of Willem Schraa en natuurlijk de selectie met Erwin Breukelman als aanvoerder en Arjan Kleine als reserve-aanvoerder.  Bijna iedere ochtend groeten wij elkaar. Hij fiets naar het station voor zijn Gasterristisch werk in Groningen en ik zit even wat mails bij te werken of blogje te schrijven…. Met Arjan mocht ik in 2012 ook al op de foto (waar is Annet Bolk?). Nu weer met Willem Schraa als vervanger van Annet…..Het is ook ons kampioenschap!

arjan

En alle criticasters aan het begin van het seizoen: het kan verkeren. Goede sfeer, inzet, beetje geluk, juiste flow, Freek in de spits en zo ben je dan zo maar voor de 11de keer kampioen! Wat ons betreft doen we dat in 2017 of 2018 gewoon weer. We zijn erop ingespeeld. Of gaan we toch voor een prijsje in de hoofdklasse? Amstel Cup bij HZVV? We zien het wel! We genieten nog even na van de onderstaande foto! HZVV kampioen 2014/2015!

kampioen