Afgelopen zondagavond fietste ik door het mooie natuurgebied de Oude Keene, op 1 km van ons huis. Tussen het dorp Fluitenberg en de spoorlijn is een natuurlijk gebied met wateropvangfunctie gecreerd. Op dat moment kreeg je toch duidelijk een aantal keren het gevoel:  het is niet wat het op het eerste oog leek te zijn….

IMG_0839

Ik ging al fietsend kijken naar de Truckers van het Truckstar Festival die terugreden naar huis uit Assen. Truckers zijn niet altijd wat ze lijken te zijn. De trucks zijn echt ware kunstwerken. Met als hoogtepunt de trucker met daarop de beschildering van de The Joker uit de Batman-films. Het was dan ook bijzonder om te zien dat op het Logistiek Centrum tegen over mij een boot ‘geparkeerd’ stond met daarop wel een man of 15 die bij iedere vrachtauto druk zwaaiden.  Het leek een boot, maar ook dit was niet wat het leek te zijn; is was namelijk een Mercedesbusje met daarom heen een piratenboot gebouwd. De winnaar van de laatste Garbage Run. Autotoertocht voor vergane glorie op de weg. Het is wel een prachtige uitvoering en er werd dan door de truckers ook enthousiast gereageerd.

garbage run

In de Oude Keene zijn kunstwerken opgesteld: het motto daarbij was ook weer; het is niet wat het lijkt te zijn….zo kwam ik deze Reiger tegen….toen ik op paar meter stond was het geen reiger maar een oude tak met daaraan een stuk blik bevestigd en dat was een beetje bewerkt zodat het op vleugels leek…

Mooi om deze les geleerd te krijgen: kijk verder dan je eerste waarneming. De zaken zijn soms niet wat ze lijken te zijn. En goede les voor politici. O ja, en natuurlijk prachtig om al die kunstwerken te zien in dit natuurgebied. Een combinatie van twee elementen. Ook dat draagt bij aan ‘een aantrekkelijke gemeente’ en alles is in dat verband geoorloofd (mits betaalbaar) om dat doel te realiseren. Aantrekkelijke gemeente is goed voor vestigingsklimaat en goed voor de economische ontwikkeling van Hoogeveen. Zo zijn cultuur, natuur en truckers weer met Hoogeveen verbonden. Hoeveel mensen zouden werk hebben door Hoogeveen Logitistiek Centrum? Daar zit muziek in want net deze week lazen wij dat in Duitsland de snelweg bij Cloppenburg wordt doorgetrokken. Dat scheelt voor Hamburg e.d. toch 84 km! En dat is heel wat diesel…kans voor Hoogeveen en A37-gebied!

truckers

 

 

 

 

 

 

reiger en fiets