Vandaag opende IVN Hoogeveen een ‘clubgebouw’ in het Steenbergerpark. Velen waren daar met kinderen op afgekomen. IVN had een gezellige markt ingericht en ging met de kinderen de natuur in….en plannen hebben ze nog genoeg….en enthousiasme ook. Namens de CDA Fractie ging ik met lood in de schoenen op zaterdagmiddag naar de opening van het IVN-gebouw binnen in het Steenbergerpark. Na even rond gekeken te hebben en naar voorzitster Grietje Loof te hebben geluisterd die met twee jongens de naam van het huis bekend maakte nog even samen met PvdA-coryfee Wolter Dekker gesproken met Grietje over de mooie plek waar IVN nu is komen te zitten. En natuurlijk moeiten en lasten die op IVN afkomen. Wat vooral op valt is dat IVN ook de duurzaamheid goed in beeld houdt. Het gebouw was in het verleden van Alescon en heeft heel veel stookkosten gekend. IVN heeft een houtkachel geplaatst, maar ziet op tegen de echt koude winter.  IVN heeft het gebouw al helemaal opgekapt door alle graffiti te verwijderen.

Voor de jeugdafdeling die de Struners genoemd gaan worden wil IVN de natuurwaarde van het gebied sterk verhogen. Met ivn 1name door in het gebied direct rondom het gebouw in te richten als speelnatuur. Met de vijver in het midden en hoogteverschillen zijn daar veel mogelijkheden voor.

Inmiddels was ik de wedstrijd HZVV-WVF al helemaal vergeten. Het enthousiasme van de mensen, maar vooral van Grietje Loof was aanstekelijk.  Met brochure en ‘mensen&natuur’ onder de arm vertrok ik veel later dan gepland naar de wedstrijd. Blij voor IVN, maar voor blij voor de jeugd van Hoogeveen. Wat een mooie manier om van al deze natuurkenners en enthousiastelingen te leren over de natuur en zo dichtbij….wist u bijvoorbeeld dat u in het Spaarbankbos gewoon vossen of een dassen-familie tegen kunt komen? Dat is 10 minuten lopen van mijn huis! Leven IVN, veel succes met jullie werk!

dassen_008_001a